Wezefeesten zorgen voor gezelligheid in pop-up bar

(foto JM)
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Het feestcomité van de Wezefeesten is klaar om de Weze weer te doen bruisen. Tijdens het eerste weekend van augustus leiden alle wegen naar deze gezellige wijk in Ardooie. In de schaduw van ‘De Schaduw’ wordt de feesttent the place to be.

De Wezefeesten is een van de weinig resterende wijkkermissen in de gemeente. De feesten vinden hun oorsprong rond de verdwenen school op de wijk.

“De school is niet meer, maar de feesten zijn gebleven. Er is een stevige verankering op deze wijk en met aantrekkingskracht naar de brede regio” zegt voorzitter Bart Verhoest. Een jong en dynamisch bestuur bouwt er een werking uit die zich niet alleen richt op de Wezefeesten zelf.

“We zijn er het hele jaar door voor onze inwoners en houden hier een vinger aan de pols, zijn attent voor de gebeurtenissen op de Weze. Een feestje voor de bejaarden, een bezoek van de Sint voor de kinderen …“

“Ons feestcomité leeft mee met de bevolking en daarvoor wordt de opbrengst van de Wezefeesten gebruikt.”

Aangepast programma

Door de coronabeperkingen is er dit jaar wat geschaafd aan het programma van de feesten die starten op vrijdagavond 6 augustus. Iedereen is dan welkom in de pop-up bar met randanimatie en kinderanimatie. Op zaterdagnamiddag gaan ze op hun elan door in de pop-up bar en de Ardooise top dj Dennis Cartier vult er de avond met leuke muziek. “Op zondag blijft onze pop-up bar de ontmoetingsplaats en van daaruit organiseren we een gezinsfietstocht “Zomerse hapjes en drankjes in een coronaveilige bar zijn de rode draad doorheen deze Wezefeesten en de voorziene animatie is er voor jon g en oud”, aldus voorzitter Bart Verhoest.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.