https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wevelgemse Kortrijkstraat bedolven onder laag soja omhulsels

Een truck verloor een lading soja omhulsels in de Kortrijkstraat. © CLL
Redactie KW

Maandagnamiddag 11 oktober werd de brandweer opgetrommeld voor een aparte opdracht. De Wevelgemse Kortrijkstraat lag er bedolven onder een dikke laag soja omhulsels en dat zorgde voor heel wat verkeershinder.

Het was een Nederlandse trucker die rond 17.30 uur de hulpdiensten opbelde. Kort daarvoor was hij vertrokken bij de Wevelgemse firma Alpro, met een truck gevuld met soja omhulsels. Om een of andere reden moeten de deuren van zijn oplegger niet goed gesloten zijn geweest, waardoor het op de Kortrijkstraat grondig fout liep. Tussen beide ronde punten, die de verbinding maken met de autosnelweg, verloor de chauffeur een aanzienlijk deel van zijn lading.

Moeilijke avondspits

De drukke rijweg, die dienst doet als verbindingsweg en dagelijks al te maken krijgt met verkeersdrukte, raakte zo bedolven onder het goedje. Hoewel niemand gewond raakte, werd de avondspits wel erg bemoeilijkt en moesten de aanschuivende chauffeurs blijk geven van heel wat geduld.

Voor de brandweer was het een kwestie van mouwen opstropen en de soja omhulsels met borstel en spade terug in de vrachtwagen te gooien.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.