Wevelgemse dansertjes pakken tweede plaats in eigen gemeente

Redactie KW

Op het Vlaams kampioenschap discodansen in Wevelgem hebben de lokale dansertjes van D-Force een mooie tweede plaats behaald.

Veel glitterpakjes en zenuwen op zondag in de Porseleinhallen van Wevelgem voor het VK Discodansen. De organisatie was in handen van de lokale dansclub Go4Dance, in samenwerking met Danssport Vlaanderen. Niet minder dan 921 dansers uit heel Vlaanderen probeerden in hun categorie de beste te zijn. Dat doen ze in drie verschillende categorieën : solo, duo en in teams waarbij minstens 7 dansers samen dansen. Om tot de finale toegelaten te worden, moesten de dansers het hele jaar door op hoog niveau presteren.

Meer dan 2.000 bezoekers genoten van de snelle, krachtige dansen op up-tempomuziek. Vooral het teamdansen oogt spectaculair. Timing en precisie zijn belangrijk, het was dus vooral kwestie om de zenuwen in bedwang te houden. Go4Dance Wevelgem had in totaal vier teams in de verschillende leeftijdsklassen. Bij de groep ‘Children Start’ werden de dansers van D-Force mooi tweede.

(SL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.