Wevelgemse basisschool brengt ‘De Laatste Kerstboom’

De acteurs komen uit het zesde leerjaar. Hoofdfiguur Denneke wordt vertolkt door Emma. © SLW
Stefaan Lernout

Naar jaarlijkse traditie brengt de gemeentelijke basisschool een kerstmusical, de 27ste ondertussen. Dit jaar staat het podium vol kerstbomen, die wachten op een koper die hen een warme plaats in huis zal geven. Een honderdtal leerlingen geven vorm aan het optreden. De opbrengst van de musical schenkt de school aan vzw Kindia.

Wat ooit begon als kerstgeschenk voor alle kleuters en leerlingen van de gemeentelijke basisschool is uitgegroeid tot een jaarlijkse musical. De oudste leerlingen vertolken de rollen of zingen in het koor, ze krijgen daarbij de enthousiaste ondersteuning van veertig kleuters. In het verleden werden onder meer Scrooge, Het meisje met de zwavelstokjes, Vadertje Panov en De Sneeuwkoningin opgevoerd. Dit jaar staat De laatste kerstboom op het programma.

Denneke

“Het is het verhaal van het kleine boompje Denneke”, vertelt mederegisseur en oud-leerkracht Luc Kerkhof. “Denneke verheugt zich erop om in een huiskamer te staan en het kerstfeest mee te maken. Hij maakt zich alleen een beetje zorgen want hij is wel erg klein en bovendien een beetje scheef. Veel naalden heeft hij ook al niet. Hij zit er wat mee dat misschien niemand hem wil.”

De acteurs komen uit het zesde leerjaar. Hoofdfiguur Denneke wordt vertolkt door Emma. Mats speelt de plantenman, Kylian en Julie spelen zijn zoon Bas en dochter Madelief. De vriendin van Madelief, Aisha, wordt vertolkt door Salma. De kerstbomen – in alle vormen en groottes – zijn Tibe, Jade, Tuur, Suzan, Stien en Mita. De regie is in handen van Luc Kerkhof en eredirecteur Jan Nuytten. Daarnaast zorgt een enthousiast team van oud-leerkrachten voor het decor, de klank, de belichting en de kledij. De kleuters van Juf Caroline en juf Madelief geven het spektakel extra kleur met hun dansjes.

Warmste Week

De school wil dit jaar ook haar steentje bijdragen aan de Warmste Week. Ze schenkt een bedrag aan vzw Kindia, die zich inzet voor de sponsoring van arme kinderen in India en fondsen verzamelt voor educatieve projecten en gebouwen. Drijvende kracht achter die vzw is Jean-Marie Vandendriessche, opa van Noora en Nina Vanwalleghem uit het zesde leerjaar.

De kerstmusical wordt opgevoerd op woensdag 18 december om 15 uur en om 19 uur. De genummerde kaarten kosten 5 euro en kunnen verkregen worden op het secretariaat van de school, Hoogstraat 10 in Wevelgem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier