Wevelgems Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker

De werkgroep Kom op Tegen Kanker is ondanks de corona op post voor het jaarlijkse plantjesweekend. Met gehurkt van links naar rechts: Peter Vermoere, Katleen Pottie en Frederik Couckuyt. Op de eerste rij van links naar rechts: Veerle De Pauw, Pia Seynaeve, An Verleye, Noëlla Seynhaeve, Maureen Delatter, Greta Huyghe, Sabine Victor, Danny Goemaere en Chris Loosvelt en op de tweede rij van links naar rechts: Filiep Wittouck, Marga Wittouck, Valerie Polley, Katrien Huygelier en Laurence Polley. (AV/Foto AV)
Redactie KW

Kom op tegen Kanker moest in deze barre coronatijden kiezen voor een alternatieve vorm van het succesvolle plantjesweekend eind september. Daarom verkoopt de organisatie in het weekend van 25 en 26 september azalea’s online, via www.plantjesweekend.be.

Dat wil echter allerminst zeggen dat de Wevelgemse werkgroep van Kom op tegen Kanker met de duimen blijft draaien en alles aan zich voorbij laat gaan. De actieve groep van achttien mensen heeft zich voorgenomen om vanaf begin september volop promotie te voeren voor de alternatieve actie. Op 25 en 26 september zorgt de werkgroep bovendien voor afhaalpunten waar mensen hun bloemetjes mogen komen halen. Dat is een goedkopere en sympathiekere manier om de actie te steunen dan de azalea’s thuis te laten leveren voor 4 euro per plantje.

Afhaalpunten

In Wevelgem kun je je bloemetjes afhalen in CC Guldenberg Acaciastraat 1 op vrijdag van 17 tot 20 uur en op zaterdag van 9 tot 12 uur. Voor meer info volstaat een mailtje naar vermoerepeter@telenet.be of naar chris.loosvelt@skynet.be.

Gullegemnaars kunnen terecht in de kapel van het klooster (naast de Tilia-serviceflats) aan het Dorpsplein 21 op vrijdag van 8 tot 12 uur en op zaterdag van 9.30 tot 12 uur. Voor meer info kun je terecht bij veerle.de.pauw@skynet.be.

Moorselenaars vinden de azalea’s in de Kafhoek 14 en dat op vrijdag van 14 tot 20 uur en zaterdag van 8.30 tot 13 uur. Meer info bij filiep.wittouck@skynet.be.

De werkgroep is van plan om te noteren hoeveel plantjes de deur uit gaan en welke deelgemeente de meest gulle blijkt. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier