Wevelgems jeugdhuis Ten Goudberge grijpt drastisch in: zeker tot september gesloten

Olaf Verhaeghe

JC Ten Goudberge in de Deken Jonckheerestraat in Wevelgem sluit zeker tot 2 september de deuren. Dat heeft het jeugdhuis aangekondigd via de Facebookpagina. “De strengere maatregelen maken het moeilijk om nog een barwerking uit te bouwen”, klinkt het.

JC Ten Goudberge is een van de populairste jeugdhuizen in het zuiden van West-Vlaanderen. De werking van het Wevelgemse jeugdhuis zou zoals elke zomer moeten bloeien, maar het coronavirus gooit aanzienlijk wat roet in het eten. Het jeugdhuis nam donderdag dan ook een drastische beslissing om zeker tot 2 september gesloten te blijven.

“De verstrengde maatregelen in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus maken het voor ons heel moeilijk om nog een barwerking uit te bouwen zoals jullie die kennen”, klinkt het. “De beperkte sociale bubbel garanderen en handhaven maken het nagenoeg onmogelijk. Bedankt voor jullie begrip en hopelijk tot snel.” Voorzitter Dean Kenes betreurt de sluiting maar stelt dat het wel de enige juiste beslissing is. “Wij willen mensen samenbrengen, dat kan nu niet meer. Iedereen opsplitsen en afzonderen gaat in tegen de filosofie van Ten Goudberge.” (OV/MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier