Wevelgemnaar reist naar Kroatië voor airsoftmeeting

Redactie KW

Wevelgemnaar Christophe Lefebvre neemt op het Kroatische Mrcara Island deel aan de jaarlijkse airsoft MilSim. Hij leidt er het Belgische team Delta.

Afgelopen woensdag is Christophe Lefebvre uit de Neerbeekstraat in Wevelgem samen met zestien Belgen en Nederlanders naar Kroatië vertrokken. Op het eiland Mrcara neemt hij deel aan het jaarlijkse airsoft MilSim. “Airsoft is een militaire simultatiesport waarbij we met replica’s van echte wapens op de tegenstander schieten. We gebruiken daarbij 6 mm-balletjes. Wij zien het als een sport, maar tegenstanders zien er een voorbereiding op een aanslag of een staatsgreep in. Hoewel dit wereldwijd een intensief gespeelde sport is, wordt het in België nog altijd met een scheef oog bekeken. Ik vermoed dat de toename van het aantal jongeren dat naar Syrië trekt om er te strijden daar voor iets tussen zit.”

Geheime duikboothaven

Christophe neemt dit jaar voor het eerst deel aan de driedaagse airsoftmeeting in Kroatië. “Ik kijk echt uit naar die driedaagse waar we non-stop airsoft zullen spelen. De locatie op zich is al heel bijzonder, want dit eiland werd tijdens de Koude Oorlog door Rusland als ultrageheime duikboothaven gebruikt. Op het einde van de Koude Oorlog werd het complex achtergelaten en verkocht aan een privé-investeerder. Eén keer per jaar laat hij er een internationaal militair simulatiespel op poten zetten. Er nemen heel wat delegaties uit verschillende landen aan deel en ik leid het Belgisch team.”

“Dit ziet er allemaal zeer realistisch en gewelddadig uit, maar toch is het zeer gedisciplineerd en veilig. Om die reden zal ik ook heel wat foto- en videomateriaal verzamelen. Airsoft is geen voetbal of koers, maar uiteindelijk een heel aparte sport die er gigantisch stoer uitziet.” (CR)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier