Wevelgemnaar met corona was voorbije dagen aan het werk in woonzorgcentrum

Het woonzorgcentrum roept bezoekers en bewoners op om extra alert te zijn en bijzondere aandacht te hebben voor handhygiëne. © Getty Images
Olaf Verhaeghe

Een van de medewerkers van woonzorgcentrum Zilvervogel in Rekkem heeft positief getest op het coronavirus. Het gaat om een lid van de Wevelgemse familie die het virus opdeed op skivakantie in Noord-Italië. Medewerkers, bewoners en familieleden van het woonzorgcentrum zijn op de hoogte gebracht.

“Bij één medewerker van ons woonzorgcentrum Zilvervogel in Rekkem werd inderdaad een besmetting met het coronavirus vastgesteld”, legt Silvie Vanhoutteghem van het woonzorgcentrum uit. “De medewerker heeft na een reis de huisarts gecontacteerd en mocht komen werken. Na optreden van symptomen bij een familielid heeft de collega – die overigens geen ziekteverschijnselen vertoonde – onmiddellijk de werkplaats verlaten.”

Het woonzorgcentrum nam meteen contact op met het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Na overleg met onze CRA-arts werden de nodige maatregelen opgezet. Bezoek blijft welkom, maar we vragen om extra aandacht te besteden aan handhygiëne”, aldus Silvie nog. Aan de bewoners wordt verder gevraagd om preventief op de eigen woonvorm te blijven. De activiteiten, maaltijden en kinesitherapie worden in de living van de woonvorm aangeboden. Grootschalige activiteiten, zoals de geplande koffiestop in samenwerking met Broederlijk Delen van komende zondag, worden geannuleerd.

“Daarnaast gaan we onze bewoners uiteraard extra opvolgen, onder meer door het opmeten van de lichaamstemperatuur”, zegt Silvie nog. “Mochten er symptomen opduiken, zullen we onmiddellijk de juiste maatregelen nemen. We willen bezoekers en onze medewerkers ook vragen om extra alert te zijn. Merk je dat een grieperig gevoel, hoesten of koorts, neem dan meteen ook contact op met de huisarts.” Alle bewoners, familieleden en medewerkers van Zilvervogel in Rekkem werden ondertussen op de hoogte gebracht via diverse kanalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier