Wevelgemnaar brengt stuntfiets op de markt

Redactie KW

Een fiets die bij de minste beweging reageert om te slalommen door gangen en een trap op te rijden ? Dat is de JailBreak, het idee van Christophe Lefebvre.

Een paar maanden geleden trok Christophe Lefebvre (35) uit Wevelgem naar het Noord-Franse Losc om er in een verlaten gevangenis aan extreme urban biking te doen. “Dat is niet makkelijk”, getuigt hij. “Het is mountainbiken op speciale plaatsen. Je moet je fiets kunnen demonteren en je moet de bike ook op je rug kunnen binden want je moet er door tunnels en over hekken mee kunnen kruipen.”

3.599 euro

Christophe ging praten met Endnine, de laatste Belgische fabrikant van mountainbiken. Ze ontwikkelden voor hem een uiterst gevoelige mountainbike die op de minste aansturing reageert. “Omwille van het testritje in de gevangenis noemen we die fiets de JailBreak. De fiets is nu op een beperkte oplage met tien exemplaren op de markt gebracht. De kostprijs bedraagt 3.599 euro”, vult hij aan. Christophe wijst er meteen op dat de fiets een beetje vergelijkbaar is met een snelle auto: “Heel wat mensen willen een auto waar je ene kick van krijgt, waar je met een rush door de straten kan rijden. Met die fiets kan dat ook. Mensen die door een stad als Brussel met de fiets willen rijden, moeten snel kunnen uitwijken voor obstakels en door de straten kunnen flitsen. De JailBreak kan dat allemaal.”

(Lien – foto Lien)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier