Wevelgem wordt met Concordia opnieuw in muzikale lichterlaaie gezet

Redactie KW

Haal de dansschoenen van onder het stof en strijk die dansbroeken. Zaterdag 14 maart wordt Wevelgem opnieuw in muzikale lichterlaaie gezet door de leden van het Concordia-orkest, tijdens hun tweede Concordance dansavond.

Het recept is niet nieuw en werd tijdens de eerste editie, in 2018, al met succes geserveerd aan de aanwezigen. De ingrediënten? Saxofoons, trompetten en heel wat oertraditionele goesting. Na een eerste organisatie werd het Wevelgemse harmonieorkest bedolven onder de vragen. “Een dansavond, waar we verschillende stijlen muziek uit onze instrumenten toverden, viel in de smaak”, horen we bij een trotse Geert Houtteman, woordvoerder van het orkest. “De aanwezigen konden de combinatie orkest en dans wel smaken en het sprak dan ook voor zich dat we hieraan een vervolg moesten breien. Dat vervolg komt er, op 14 maart en we gaan het concept zelfs van enkele frisse toetsen voorzien.”

Naast de klassiekers, zoals de muziekinstrumenten en een gezonde dosis ambiance, wordt er dit jaar ook afgewisseld met een dj en werd zelfs een koppel van dansinstructeurs voorzien. “Een Harelbeekse dansschool stuurt ons twee van hun beste dansleraars”, sluit Geert af. “Op die manier kan iedereen zich aan enkele danspasjes wagen, ervaring of niet. Combineer dit met de brede waaier aan muziekstijlen die we gaan brengen, van traditioneel tot hypermodern en je begrijpt al snel dat Concordance een danshappening wordt voor iedereen”.

De tweede editie van Concordance vindt plaats op zaterdag 14 maart in de Porseleinhallen van Wevelgem en start om 20 uur.

Tickets kosten 14 euro. Informatie is te verkrijgen op www.concordiawevelgem.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier