Wevelgem voert nieuwe actie tegen hondenpoep: “Er zullen zeker controles volgen”

Met deze campagneborden wil de gemeente de overlast van hondenpoep tegengaan. © SLW
Stefaan Lernout

Met de leuze ‘Geen poep op onze stoep’ wil het gemeentebestuur de eigenaars van honden aansporen om hondenpoep op te ruimen. Op verschillende plaatsen in de gemeente komen sensibiliseringsborden en worden flyers uitgedeeld. Wie de hondenpoep niet opruimt, riskeert een GAS-boete.

Het gemeentebestuur neemt samen met de gemeenschapswacht actie tegen de hondenpoep die blijkbaar op sommige plaatsen voor overlast zorgt. De actie ‘Geen poep en troep op onze stoep’ richt zich op een aantal gevoelige gebieden. In Wevelgem zijn dat de nieuwe begraafplaats, de groenzone Parkstraat, de groenzone Nonnenbosstraat, het gazonplein in de Toekomststraat en de groenzone Vrijheidstraat. In Gullegem in het Groen lint (Beekstraat-Heulestraat), het wandelpad aan de Omer Mullielaan en de groenzone Laagweide. In Moorsele de minister De Taeyelaan, de Kasteelweg, de Architect Vanhoornelaan, en de Clerckstraat vanuit de Ledegemstraat. Er worden in totaal 30 sensibiliseringsborden geplaatst en flyers uitgedeeld in de buurt.

Altijd een zakje klaar

Wie het dus nalaat om de hondenpoep op te ruimen, riskeert een gasboete. Dat is niet nieuw, artikel 143 van de Algemene Politieverordening gaat nog verder. “Iedereen die een hond begeleidt, moet steeds minimaal een zakje bij zich hebben voor het opruimen van de hondenpoep. Het zakje moet voldoende groot zijn en moet kunnen dichtgeknoopt worden. Het zakje moet op het eerste verzoek van de bevoegde overheid getoond worden.”

“Er zullen zeker controles volgen”, verzekert schepen Stijn Tant (CD&V) “Zeker in de week van de handhaving van 30 september tot 6 oktober. Tijdens deze week gaan handhavers op pad, niet alleen om deze actie kracht bij te zetten maar ook om op te treden tegen zwerfvuil en sluikstorten. Een week lang zal er intensief toezicht worden houden en waar nodig zullen overtredingen worden vastgesteld.” (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier