Wevelgem organiseert noodopvang tijdens tweede week herfstvakantie

Redactie KW

De gemeente Wevelgem organiseert noodopvang tijdens de tweede week van de herfstvakantie. Ze hoopt op die manier ouders met een job in een essentiële sector uit de nood te helpen.

In de strijd tegen corona blijven de Vlaamse scholen nog een week dicht. Voor sommige ouders is het moeilijk om voor die extra dagen nog een kinderoppas te regelen. Daarom zet de gemeente, samen met vzw Mokio, een noodopvang op. Er is opvang voor kleuters en lagere schoolkinderen. Alleen kinderen van ouders die onmogelijk kunnen thuiswerken en geen andere passende opvangmogelijkheid hebben of kinderen uit een kwetsbare thuissituatie zijn welkom. Voor kinderen uit het secundair onderwijs is er geen opvang.

Het blijft de bedoeling dat kinderen zoveel mogelijk thuis opgevangen worden. Zeker zieke kinderen dienen thuis te blijven. De opvang houdt maximaal rekening met de hygiënemaatregelen en de zogenaamde contactbubbels. Kinderen die de voorbije dagen dus samen zaten, worden blijvend samen opgevangen.

In Gullegem gebeurt de opvang door vzw Mokio in De Boomhut, Koningin Fabiolastraat 12. In Moorsele organiseert Mokio de opvang op zijn thuisadres in de Ieperstraat 32. In Wevelgem gebeurt de opvang door speelpleinwerking Haasje-Over in de Porseleinhallen, de Kweekstraat en de Hoogstraat. De opvang is gratis. Kinderen moeten wel zelf een lunchpakket, een tien- en een vieruurtje meebrengen.

Inschrijven kan via mokio@belgacom.net of via www.wevelgem.be/webshop. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier