Wevelgem: “Katten aarden het best in hun eigen omgeving”

Kelly Vandewiele met kater Sky, een van de vier eigen vier poezen die ze in huis heeft. (Foto WO)
Redactie KW

De 23-jarige Kelly Vandewiele uit Wevelgem startte enkele maanden geleden in bijberoep het bedrijfje Felix Fortuna op. Kelly is een professionele kattenoppas aan huis.

Deze reportage maakt deel uit van ons Dossier Dierenleed in de zomer.

“Omdat ik van dieren hou en in het bijzonder van poezen liep ik al enige tijd met de idee rond om katten op te vangen voor mensen die op vakantie gaan. Na tal van cursussen heb ik die plannen concreet vormgegeven en ben ik nu kattenoppas aan huis. Ik leerde tijdens de cursussen namelijk dat katten best aarden in hun vertrouwde omgeving. Waar een hond zich goed voelt in een tijdelijk verblijf levert dat voor een kat veel extra stress op”, weet Kelly.

Liefde

Kelly runt haar zaak samen met haar moeder. Na enkele maanden begint alles stilaan op gang te komen. “Ik wil benadrukken dat we bijzonder flexibel zijn, we spelen in op de wens van de eigenaars”, haalt Kelly aan. “We kunnen één keer per dag de kat een half uur komen gezelschap houden en eten geven maar het kan ook meermaals per dag. De klant bepaalt zelf hoe en wanneer. Onze service bestaat er ook in om bij mensen die afwezig zijn de rolluiken op en af te laten, de kattenbak te reinigen, de post uit de brievenbus te halen, spelen met de katten of wat knuffelen en borstelen.”

“Ik volgde meerdere cursussen en weet hoe ik een kat moet aanpakken en verzorgen”

“We zijn er ook niet alleen voor vakantiegangers, ook wie naar het ziekenhuis moet of er een dag op uit moet naar een familiefeest kan op ons rekenen. We werken in een omtrek tot 30 kilometer rond Wevelgem. Kan de eigenaar zelf niet naar de dierenarts of trimmer met zijn kat omdat ze geen eigen vervoer of tijd hebben, dan spelen we graag voor taxi”, somt Kelly op. Zelf heeft ze vier poezen en volgde ze meerdere cursussen. “Daardoor ik echt weet hoe ik een kat moet aanpakken en verzorgen. Ik doe het allemaal met veel liefde voor de dieren. Katten die niet de mijne zijn, behandel ik net als mijn eigen huisdieren.”

Groeien

“Het zou kunnen dat ik er in de toekomst mijn hoofdberoep van maak, maar zo ver zijn we nog niet. Ik wil dit zeker nog enkele jaren doen in bijberoep om mijn zaak de tijd te geven te groeien”, stelt Kelly. “Mijn kattenopvang is nog maar in een beginstadium. Ik ben blij dat de kattenbaasjes die op mij een beroep doen met een goed gevoel hun katten aan mijn zorgen kunnen overlaten.”

(WO)