Wevelgem installeert drinkwatertappunten in gemeentelijke gebouwen

© (Foto SLW)
Redactie KW

Wevelgem heeft in 17 gemeentelijke gebouwen drinkwatertappunten geplaatst. Het gaat om de depots en de culturele- en sportinfrastructuur. “Zo is er voor personeel, sporters of liefhebbers van cultuur altijd gekoeld water ter beschikking”, zegt burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V). “En kunnen we samen massa’s plastic afval vermijden.”

Het standpunt van het bestuur is dat we nog altijd te veel flessenwater kopen en te weinig water van de kraan drinken. “Nochtans is kraantjeswater gezond, milieuvriendelijk en goedkoper”, benadrukt de burgemeester. “In dit kader heeft de gemeente het Charter DrinKraantjeswater van de Watergroep ondertekend, waarbij de gemeente zich engageert om in de gemeentelijke gebouwen kraantjeswater te schenken, het drinken van kraantjeswater te promoten, verpakkingsafval te voorkomen en bewuster om te gaan met kostbaar water.”

Bij evenementen die de gemeente organiseert, bijvoorbeeld in het cultureel centrum, kunnen de bezoekers dus gratis een glas kraantjeswater bekomen. Dit past in het armoede-, gezondheids- en duurzaamheidsbeleid van de gemeente.

Wanneer een vereniging in datzelfde cultureel centrum een evenement organiseert kan zij wel nog steeds vrij beslissen of ze het water al dan niet gratis aanbiedt.

“Naast het plaatsen van deze drinkwatertappunten doen we nog andere inspanningen”, vervolgt burgemeester Seynhaeve. “Het personeel van de gebouwen-, wegen- en groendienst krijgt er ook elk nog een drinkbus bij, zodat ze gekoeld water kunnen meenemen naar hun werkplek. Op de burelen van de gemeentelijke diensten en in vergaderingen is gekoeld kraantjeswater al langer de norm.”

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten