Wevelgem bant storende lichtreclame aan nachtwinkels

Nachtwinkels zoals die op Wevelgem centrum kunnen niet meer in het nieuwe reglement, aangezien deze winkel binnen een straal van 200 meter ligt van de school. Bovendien zullen de flinkerende lichten in verschillende kleuren moeten verdwijnen. © SLW
Stefaan Lernout

Rond de inrichting van nachtwinkels werd het bestaande reglement aangepast. Om de overlast tegen te gaan die zich in de buurt van nachtwinkels kan voordoen, werden de regels op de uitbating ervan verstrengd.

De gemeenteraad besliste dat de lichtreclame aan de gevel maar uit een enkele kleur mag bestaan en niet meer mag knipperen. De typisch rood-groen-blauwe ‘OPEN’-knipperlichten zullen dus verdwijnen uit het Wevelgemse straatbeeld. Bovendien zal geen vergunning verleend worden aan een nieuwe nachtwinkel die in een meergezinswoning is gevestigd of als er binnen een straal van 50 meter geen openbare parkeergelegenheid is.

De perimeter rond scholen, kerken, prostitutieruimtes, horecazaken, speelzones en andere nachtwinkels wordt ook uitgebreid. Een nieuwe nachtwinkel mag niet binnen een straal van 200 meter liggen van deze plaatsen. Vroeger was dat 100 meter. Zo hoopt de gemeente de overlast te beperken en de wildgroei aan nachtwinkels tegen te gaan. (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier