Wetenschappelijk Fonds Hematologie bestaat 30 jaar

© Het Wetenschappelijk Fonds Hematologie.
Redactie KW

Het Wetenschappelijk Fonds Hematologie van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende vierde zaterdag zijn dertigste verjaardag met een symposium in Hogeschool Vives. Gastsprekers waren dr. Filip Lardon, diensthoofd van het Centrum voor Oncologisch Onderzoek en vicerector aan de Universiteit Antwerpen, hematologen Tom Lodewyck en Sylvia Snauwaert en Leander Verdievel, bedenker van de VRT reeks ‘Gevoel voor tumor’.

Het Wetenschappelijk Fonds Hematologie, in 1990 opgericht door Dirk Floren en Raoul Rombaut, is verbonden aan het hematologisch centrum van het AZ Sint-Jan. Dit centrum is het belangrijkste stamcel-transplantatiecentrum in West-Vlaanderen en is gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van bloedziektes zoals leukemie en bloedkanker. Jaarlijks steunt het Fonds een tiental wetenschappelijke projecten.

“Vernieuwend onderzoek is immers de enige manier om de snelle medische vooruitgang op te volgen en zo patiënten betere kansen op genezing te bieden. De strijd tegen kanker is nog niet gestreden, maar in die dertig jaar hebben we wel al een hele evolutie doorgemaakt. We brengen vandaag dus een hoopvolle boodschap“, zegt Friedel Nollet.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier