Westvleteren stunt na coronapauze: drie kratten trappistbier per klant

© GF
Philippe Verhaest

Door de lockdown stokte ook de verkoop van het vermaarde trappistenbier aan de poort van de Sint-Sixtusabdij van West-Vleteren. Donderdagavond starten de monniken hun activiteiten opnieuw op en bieden ze meteen 6.000 kratten aan.

Ook in post-lockdowntijden blijft de bierverkoop uitsluitend gericht op particulieren, maar omdat het al zo lang geleden is dat er nog bier kon worden afgehaald, kan iedereen via de webshop nu drie kratten kopen in plaats van de gebruikelijke twee. “Je kan dus nu een krat van elk van de drie Trappist Westvleterenbieren in één keer kopen”, klinkt het. “Van eenzelfde kunnen maximaal twee kratten worden gekocht.”

Alle bestellingen verlopen opnieuw via de webshop met ‘slimme’ wachtkamer. “Hierdoor krijgen consumenten die een hele tijd geleden of nog nooit een bestelling geplaatst hebben, voorrang op particulieren die recenter een krat besteld hebben.”

Aan het verkoopcentrum van de abdij werden plexischermen geplaatst.Alle betalingen verlopen elektronisch.
Aan het verkoopcentrum van de abdij werden plexischermen geplaatst.Alle betalingen verlopen elektronisch.© GF

De bestellingen moeten afgehaald worden aan het verkoopcentrum van de abdij. “Mensen moeten er wel rekening mee houden dat een aantal veiligheidsregels gelden, in het belang van de gezondheid van zowel onze medewerkers als de klanten. Zo is het niet toegelaten om het voertuig te verlaten wanneer de klant in de wachtrij staat. De sociale afstandsregels moeten te allen tijde gerespecteerd worden en alle betalingen gebeuren elektronisch.”

Het ontmoetingscentrum In De Vrede is nog niet open. “Het abdijwinkeltje is wel toegankelijk, maar ook daar gelden de sociale afstandsregels.

Westvleteren stunt na coronapauze: drie kratten trappistbier per klant
© GF

Westvleteren stunt na coronapauze: drie kratten trappistbier per klant
© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier