Westvlees roept americain terug

Redactie KW

Westvlees, een bedrijf uit het West-Vlaamse Westrozebeke, neemt Bio American Natuur 250g uit de handel en roept het product terug van bij de consument. Reden is de mogelijke aanwezigheid van de bacterie listeria monocytogenes. Het product werd verkocht in verscheidene winkels van Carrefour in België.

De Americain Natuur van het merk Carrefour Bio heeft als EAN-code 2725087000000 en als lotnummer 637. De vervaldatum is 20 september. Consumenten die het bewuste product in hun bezit hebben, wordt gevraagd het niet te consumeren en het terug te brengen naar hun verkooppunt, waar ze terugbetaald zullen worden.

Huisarts raadplegen bij symptomen

Personen die de Americain Natuur gegeten hebben en symptomen vertonen zoals koorts en/of hoofdpijn krijgen de raad om hun huisarts te raadplegen. De symptomen kunnen ernstiger zijn bij jonge kinderen, zwangere vrouwen, oudere personen of personen met een verminderde immuniteit. De symptomen kunnen leiden tot listeriose, een ernstige ziekte met een incubatietijd tot 8 weken. Meer informatie bij de klantendienst van Carrefour Belgium op het gratis nummer 0800/9.10.11, alle werkdagen van 8.30 tot 20.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier