Westvlees en Ysco doneren schorten aan wzc De Boomgaard

Ignace Gruwier (operationeel directeur Ysco) schenkt aan Matthias Vanderhauwaert (directeur De Boomgaerd) overtrekschorten in aanwezigheid van burgemeester Lieven Vanbelleghem. © pco
Redactie KW

Het vleesverwerkend bedrijf Westvlees uit Westrozebeke en het ijsroombedrijf Ysco uit Langemark schonken aan het woonzorgcentrum De Boomgaard in Langemark overtrekschortjes.

“We zijn daar heel tevreden mee”, zegt directeur Matthias Vanderhauwaert van De Boomgaard. Hij had het schepencollege gevraagd om hun connecties aan te spreken. “Deze blauwe schorten worden gebruikt bovenop hun normale arbeidskledij en de gele beschermkledij. Daardoor kunnen we de beschermkledij langer dragen. Het is een momentopname. Maar momeneel is er nog niemand van de bewoners, noch van het personeel ziek. Wij hanteren sinds langs een doorgedreven handhygiëne. Voor de bewoners en hun familie is deze periode erg zwaar door het gemis met familie en vrienden. We proberen daar met sociale media enigszins aan tegemoet te komen.” Naast directeur van het wzc fungeert Matthias Vanderhauwaert ook als noodplanningsambtenaar op de gemeente.

(pco)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier