Westtoer stelt nieuwe erfgoedwandeling in Koksijde Sint-Idesbald voor

Keunekapel. © MVQ
Redactie KW

De nieuwe erfgoedwandelroute in Sint-Idesbald is de negende in een reeks van tien bewegwijzerde erfgoedwandelingen langs onze kust. Het traject is 5,5 kilometer lang en wandelaars worden ondergedompeld in de geschiedenis van de jongste badplaats van de Westkust.

“Deze erfgoedwandelroute start op de zeedijk en voert je langs vele pittoreske straatjes. Onderweg maak je kennis met het rijke verleden van het idyllische Sint-Idesbald, ooit een inspirerende thuishaven voor vele kunstenaars en vissers. De Keunekapel, de villa Mieke Hill en het Paul Delvaux Museum zijn enkele van de bezienswaardigheden onderweg”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Viertalige brochure

De bijzondere troeven van Sint-Idesbald wekken ongetwijfeld de interesse van erfgoedliefhebbers buiten onze grenzen. Daarom is er een nieuwe viertalige brochure opgemaakt die alle bezienswaardigheden toelicht. Achteraan de brochure toont een handige kaart het traject en alle bezienswaardigheden.

Klinknagelbewegwijzering

Een 150-tal metalen klinknagels in de grond stippelen het parcours van de erfgoedwandelroute uit. Op deze wegwijzer-klinknagels staat het silhouet van de Keunekapel gegraveerd. Dit is de negende erfgoedwandelroute langs de kust die met klinknagels werd bewegwijzerd. In 2020 is de gemeente Bredene aan de beurt, als tiende in de reeks. Daarna is deze productlijn afgewerkt.

De erfgoedwandelroute Sint-Idesbald is een initiatief van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen en werd gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Koksijde.

Praktisch

De viertalige brochure met kaart kost 2 euro en is te verkrijgen op volgende locaties:

Westtoer, Koning Albert I-laan 120, 8200 Sint-Michiels (Brugge),

T 050 30 55 00, www.westtoer.be, www.dekust.be

Toerisme Koksijde, Zeelaan 303, 8670 Koksijde,

T 058 51 29 10, toerisme@koksijde.be, www.visitkoksijde.be

Dienst Cultuur en Erfgoed Gemeente Koksijde, Zeedijk 26a, 6870 Sint-Idesbald (Koksijde)

T 058 51 39 99, toerisme@koksijde.be, www.visitkoksijde.be

Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis, Jan Van Eyckplein 2, 8000 Brugge

T 0800 20 021, provincie@west-vlaanderen.be, www.west-vlaanderen.be/informatiecentrum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier