De nieuwe stadswandelroute rijgt de mooiste bezienswaardigheden van Izegem aaneen. De start wordt gegeven aan museum Eperon d'Or, gevestigd in de voormalige schoenfabriek van de stad. Langs de tocht door het centrum bewonderen wandelaars onder andere het museum Stoom en Stroom, het Stadhuis Pax Intrantibus en het sfeervolle Sint-Pietersstraatje. Het groene domein Blauwhuis en de groenzone 'Wandel op de Mandel', met zicht op het Kanaal Roeselare-Leie, maken de tocht compleet.

Viertalige brochure

De stadswandelroute is bewegwijzerd met metalen klinknagels in de grond. Op deze nagels staat het silhouet van Eperon d'Or gegraveerd. Een nieuwe viertalige brochure licht de verschillende bezienswaardigheden toe. De ommezijde van de brochure toont een handige kaart van het traject met daarop alle bezienswaardigheden.

"Westtoer blijft ook in deze moeilijke tijden recreatiemogelijkheden dicht bij huis ontwikkelen. Deze stadswandelroute past perfect in deze strategie", aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. "Momenteel kunnen de lokale inwoners al gebruik maken van de nieuwe route. We hopen dat binnenkort ook andere recreanten met dit product de stad Izegem beter kunnen leren kennen."

De nieuwe stadswandelroute rijgt de mooiste bezienswaardigheden van Izegem aaneen. De start wordt gegeven aan museum Eperon d'Or, gevestigd in de voormalige schoenfabriek van de stad. Langs de tocht door het centrum bewonderen wandelaars onder andere het museum Stoom en Stroom, het Stadhuis Pax Intrantibus en het sfeervolle Sint-Pietersstraatje. Het groene domein Blauwhuis en de groenzone 'Wandel op de Mandel', met zicht op het Kanaal Roeselare-Leie, maken de tocht compleet.De stadswandelroute is bewegwijzerd met metalen klinknagels in de grond. Op deze nagels staat het silhouet van Eperon d'Or gegraveerd. Een nieuwe viertalige brochure licht de verschillende bezienswaardigheden toe. De ommezijde van de brochure toont een handige kaart van het traject met daarop alle bezienswaardigheden."Westtoer blijft ook in deze moeilijke tijden recreatiemogelijkheden dicht bij huis ontwikkelen. Deze stadswandelroute past perfect in deze strategie", aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. "Momenteel kunnen de lokale inwoners al gebruik maken van de nieuwe route. We hopen dat binnenkort ook andere recreanten met dit product de stad Izegem beter kunnen leren kennen."