https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Westouter verwelkomt skaters met nieuw park

Schepen Bart Vanacker en burgemeester Wieland De Meyer bij het nieuwe skatepark. © Eric Flamand Eric Flamand
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

Op de speelzone in het centrum van Westouter werd een gloednieuw skatepark in gebruik genomen. Heuvelland gaf inspraak aan een aantal jonge skaters en liet hen samen een ontwerp opmaken. Samen met de firma Public partners werden deze plannen uitgevoerd. Heuvelland investeerde zo’n 70.000 euro. Na de nieuwe voetbalaccomodatie is dit nu de tweede mooie realisatie in Westouter op korte termijn.

Het skatepark bevindt zich op de speelzone in het hart van Westouter en werd sinds de opening al druk gebruikt. “Het doet goed om zoveel jonge enthousiastelingen te zien. Een drietal jaar geleden werden we gecontacteerd door een aantal skaters uit het dorp”, vertelt burgemeester Wieland De Meyer. “De toestellen die er stonden moesten altijd verplaatst worden en de jongeren hadden zelf een aantal goede voorbeelden gezien van kleine parken. Niet lang nadien ben ik met hen een voormiddag op stap geweest om een aantal parkjes te gaan bekijken. Daarna hakten we de knoop door in het meerjarenplan om budget hiervoor te voorzien. Met deze investering zijn we vertrokken voor jaren skateplezier.”

Schepen van Vrije Tijd Bart Vanacker spreekt over een geslaagde realisatie. “De skaters werden van bij het begin betrokken bij de plannen. Het is een ideaal park voor jongeren om hun eerste stappen te zetten op het park met skeelers, skateboard of step. Dergelijke investeringen passen helemaal in het gezinsvriendelijk beleid van onze gemeente. Op deze manier zorgen we ervoor dat we aantrekkelijk blijven voor jonge gezinnen om hier te komen wonen.”

De hip

Berre Coussaert (15) is een van de tieners die terug te vinden zijn op het skatepark. “Hier ontmoet ik mijn vrienden uit mijn lagereschooltijd. Wat me vooral aanspreekt is de hip, op dit toestel kan je veel verschillende tricks doen en leren. Zowel de eenvoudige tricks als de moeilijkere.”

Op het skatepark kan Berre zich ook uitleven op de quarters, de ledge, de gap, de box, de roll-in en de bank. Dat zowel de toestellen als de ondergrond in duurzaam materiaal zijn, vindt de tiener positief. “Op die manier zullen er minder vlug mankementjes ontstaan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.