Westlaan boordevol pompoenen in Roeselare voor jubileum Westlaanpromenade

© STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De West- en Noordlaan overspoelen met verlichte pompoenen, dat was de bedoeling van het Westlaanpromenadecomité naar aanleiding van de twintigste verjaardag van het handelsevenement.

De Westlaanpromenade, de jaarlijkse opendeurdag van de zaken in de West- en Noordlaan, is aan de twintigste editie toe. Voor de gelegenheid maken ze er een tweedaagse van. Te beginnen gisteren, zaterdag 7 oktober, met een poging om het wereldrecord verlichte pompoenen te breken. Daarbij deden ze een beroep op de mensen van Roeselare. In het voorjaar hebben ze al 5.000 zakjes met pompoenzaad verspreid en het resultaat daarvan is ondertussen meer dan duidelijk in de straat.

De organisatie had al een kleine honderd pompoenen zelf voorzien. Daarnaast konden de mensen hun pompoen binnen brengen in de Westlaan bij de Kloencaravan. Clowns van Kloen gaven die dan vervolgens een mooi plaatsje, dit voor de veiligheid. In de tent was er een circusvoorstelling voor de kinderen en er was heel wat lekkers te verkrijgen. De opbrengst gaat naar Kloen.

Officieel is er nog geen record, dus breken deden ze het sowieso, maar het belangrijkste was om er een sfeervol gebeuren van te maken.

Op zondag 8 oktober is er dan de traditionele Westlaanpromenade waarbij 23 handelszaken hun deuren open zetten, een treintje brengt de mensen op hun bestemming. Animatie moet het geheel compleet maken. In de tent is er ook de derde editie van het Westlaanbierfestival met 50 verschillende soorten bier.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier