Westkustburgemeesters garanderen extra bedden in regio in strijd tegen corona

Redactie KW

Burgemeesters Bram Degrieck (De Panne), Marc Vanden Bussche (Koksijde) en Geert Vanden Broucke (Nieuwpoort) anticiperen op een mogelijk scenario waarbij het aantal bedden in AZ West Veurne niet meer toereikend zou zijn als het aantal coronapatiënten zou stijgen. Samen kunnen ze zo’n 300 bedden vrijmaken voor nazorg.

“Samen hebben wij die taak op ons genomen opdat de zorgsector zo goed mogelijk zou kunnen inzetten op zorgverstrekking. Concreet heeft De Panne contacten gelegd met de private uitbater Vulpia voor het gloednieuwe woonzorgcentrum Duinenzee. Daar zijn nog maar enkele van de 60 bedden bezet. We zijn de uitbater dankbaar voor zijn constructieve instelling. Ook met Villa Rozerood en wzc Sint-Bernardus zijn er contacten gelegd, ook daar zijn noodopvangmogelijkheden, met onder andere mobiele units.”

AZ West coördineert

“Nieuwpoort deed een bevraging bij de hotels, revalidatiecentrum Ter Duinen en de vakantiecentra”, zegt burgemeester Geert Vanden Broucke. “Op basis van de capaciteit en snelle beschikbaarheid werd voor Nieuwpoort beslist om Ter Duinen als schakelcentrum in te zetten voor 30 bedden. Die staan onmiddellijk ter beschikking omdat de instelling beschikt over het nodige medische materiaal en personeel. Ook vakantiecentrum De Barkentijn werd weerhouden met 62 bedden en staat ter beschikking zodra het nodige materiaal en logistiek ter plaatse zijn. Er wordt ook bekeken hoe dit bemand kan worden. Alle vakantiecentra, hotels en Ter Duinen waren meteen heel bereidwillig.”

Ook hotel Domein Westhoek toonde zich onmiddellijk bereid“, vult burgemeester Marc Vanden Bussche aan. “Dat betekent dat Koksijde daar een 90-tal bedden kan aanbieden. We volgen de situatie nauwlettend op, en er is een uitstekende samenspraak met hoofdarts Herwig Vollon van AZ West Veurne en huisartsenkring IJzerstreek & Westkust.”

“AZ West coördineert. We zullen samen met onze drie gemeenten de kosten delen. Die zullen na de crisis worden verrekend volgens een verdeelsleutel.” (MVO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.