Westhoek gaat voor grensoverschrijdend fietsen en uitkijkpunten

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Provinciebedrijf Westtoer zet dit jaar in de Westhoek in op grensoverschrijdend fietsen en nieuwe uitkijkpunten. Het toeristische programma “Van de bergen tot de zee” voor dit jaar is maandag voorgesteld in Diksmuide.

Dat de Westhoek meer is dan herdenkingstoerisme blijkt uit het nieuwe programma van Westtoer. Met de nieuwe campagne “Van de bergen tot de zee” focust de organisatie op de rijke landschapsbeleving in de streek. De regio ontdekken kan perfect met de fiets en daar zet Westtoer dan ook op in. Op 29 maart opent het eerste Franse fietsnetwerk dat naadloos aansluit op het fietsnetwerk van de zuidelijke Westhoek. Op die manier zal er grensoverschrijdend kunnen worden gefietst van de Westhoek naar Frans-Vlaanderen. De lay-out van deze kaarten en de bewegwijzering is dezelfde als in West-Vlaanderen.

Een andere manier om de streek te ontdekken is vanop een uitkijkpunt. Het project “Horizon 2025”, dat over de hele provincie uitkijkpunten uitbouwt, komt nu op volle toeren. Na onder meer een uitkijktpunt van op de Kemmelberg komen er dit jaar twee nieuwe punten bij. Op 6 april opent het nieuwe uitkijkpunt in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Zonnebeke de deuren. Van daaruit krijgen toeristen een zicht op het getekende frontlandschap. Op de tussenverdiepingen wordt een tentoonstelling voorzien met informatie over de geschiedenis van Zonnebeke.

Deze zomer zal ook de Sint-Niklaaskerk in Veurne ontsloten worden, waar je zicht krijgt op de kust, de polders en Frans-Vlaanderen. Westtoer pakt ook voor de 20ste keer uit met een streekpocket “De Grote Goesting” waarin 130 adresjes zijn gebundeld, van musea en attracties maar ook van authentieke cafeetjes en restaurants.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier