Westende ontvangt grootste springkasteel en hindernispiste ooit

Er kunnen telkens 500 kinderen spelen.© gf
Er kunnen telkens 500 kinderen spelen.© gf
Paul Bruneel

Van 1 tot 4 juli strijkt het grootste springkasteel en hindernispiste neer in Westende.

De springkastelen en de hindernispiste zullen een oppervlakte van zo’n 1.800 m² in beslag nemen in Westende. De start van de hindernispiste en de springkastelenroute is aan De Kwinte en zal lopen tot aan het einde van de dijk aan Sint-Laureins. “Het is het grootste van Europa in zijn soort”, zegt Gino Verhamme van VG Events, de man die dit topevenement naar de kust haalt.

“Het bestaat uit zo’n 34 onderdelen en het is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De verscheidenheid is enorm en overal waar dit al werd neergepoot, werd het met veel enthousiasme onthaald door het jonge volkje. Het is bovendien ook een heel veilige bedoening voor de kinderen. Ze kunnen zich moeilijk verwonden aan een springkasteel.”

Er kunnen telkens 500 kinderen spelen, maar door het hele coronagebeuren zal worden toegezien dat ook op dat vlak alles veilig kan verlopen. Naargelang de normen die gehanteerd moeten worden, zullen ook alle veiligheidsmaatregelen worden nageleefd. Airland zal iedere dag geopend zijn van 11 tot 19 uur en voor de kostprijs hoef je het niet te laten, want die werd vastgesteld op 8 euro per kind. Voor groepen is er zelfs nog een korting voorzien.

Hier komt het springkasteel.© LC
Hier komt het springkasteel.© LC

Ook schepen voor Toerisme Tom Dedecker (Lijst Dedecker) is enthousiast over de komst van Airland. “Ik zag het nog niet in levende lijve, maar de foto’s die ik heb gezien, spreken boekdelen. Het is gigantisch groot en zeker uniek in zijn soort. Wij zijn een kindvriendelijke gemeente en met zulke evenementen maken we deze titel zeker waar. Het wordt een echt paradijs voor zowel kinderen die hier op vakantie zijn als voor kinderen van onze gemeente zelf. De attractie is ook toegankelijk bij goed weer en een ander pluspunt is de locatie. Wie met het openbaar vervoer komt, heeft een tramhalte op wandelafstand. Dit wordt ongetwijfeld een toppertje.”

VG Events is niet aan zijn proefstuk toe, want het evenementenbureau organiseerd tal van evenementen, ook aan de kust. Meer over VG Events is te vinden op www.vgevents.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.