Westend Gamers schenken blikken voeding aan voedselbank

Frankie Van Troostenberghe hield een tornooi met als inleg blikken voedsel. © LC
Paul Bruneel

De Westend Gamers, een vereniging die door Frankie Van Troostenberghe in het leven werd geroepen, organiseert wekelijks kaartavonden. Ze verliezen ook het goede doel niet uit het oog.

De spelletjes die op de kaartavonden worden gespeeld, gaan van Pokémon over Netrunner tot Final Fantasy en Yu-Gi-Oh!. Regelmatig worden ook tornooien georganiseerd. Ze houden niet alleen bij kaarten, soms doen ze ook mee aan een quiz in West- en Oost-Vlaanderen. Deelname is voor de leden van de Westend Gamers belangrijker dan winnen, daarom is hun leuze ook ‘We zijn niet goed, maar we doen het graag’. Frankie Van Troostenberghe begint: “Wij hebben zo’n 20 leden die regelmatig deelnemen aan de quizzen en we proberen om zoveel mogelijk afwisseling te brengen in onze activiteiten. Voorstellen zijn bij ons ook altijd welkom en daarom gaan we deze maand nog boogschieten, zeg maar Archery attack.”

Yu-Gi-Oh! spelen voor voedselbank

De Westend Gamers hebben ook oog voor het goede doel en daarom werd een Yu-Gi-Oh!- tornooi georganiseerd voor het goede doel. “Normaal moeten de deelnemers een inleg betalen om deel te nemen en achteraf krijgen ze dan prijzen met een minimum waarde van hun inzet”, vertelt Frankie Van Troostenberghe. “Deze keer hebben we het anders gedaan. Wie wilde deelnemen, moest betalen met blikken voeding. Iedere deelnemer moest vijf blikken voeding schenken en iedere ronde moest de verliezer een blik afgeven aan de winnaar. Dit was uiteraard wel leuk aangezien het om verschillende soorten voeding ging. Op het einde van het tornooi werden de blikken dan omgeruild voor nieuwe speelkaarten. De blikken voeding hebben we dan geschonken aan de voedselbank via voorzitter Guy Mertens.” Een mooi initiatief dat zeker nog een vervolg krijgt. (PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.