West-Vlamingen vlakbij getroffen hotel in Tenerife: “Geen reden tot paniek”

Helena Degroote uit Zwevezele verblijft op amper een kilometer van het getroffen hotel. © Gunter Broodcoorens/Facebook
Redactie KW

Helena Degroote uit Zwevezele verblijft erg dicht bij het hotel in Tenerife dat in lockdown ging nadat een van de gasten er positief had getest op het coronavirus. “Natuurlijk is de sfeer een beetje gespannen, maar er is nog geen reden tot paniek.” Ook Marc Cocquyt, een Tieltenaar die al 22 jaar op het eiland, woont, sust de gemoederen.

110 Belgische reizigers van touroperator TUI zitten momenteel in quarantaine in het hotel H10 Costa Adeje Palace op het Canarische eiland Tenerife. De honderden vakantiegangers die in het hotel verblijven mogen het hotel niet verlaten. Eén van de gasten, een Italiaanse arts, is positief getest op het virus.

Helena Degroote uit Zwevezele verblijft momenteel in hotel Iberostar Anthelia, op amper een kilometer van het getroffen hotel. “De sfeer is gespannen, maar zoiets heb je natuurlijk ook in je achterhoofd. Het hotel gaat ook goed om met de situatie. We moeten bijvoorbeeld zeker niet binnen blijven. Momenteel is er helemaal geen reden tot paniek.” Helena verblijft in Tenerife met haar moeder, haar broer, een vriendin en haar mama. De Zwevezeelse is de dochter van de bekende ondernemer Paul Degroote.

Mondmaskers uitverkocht door Saharawind

Tieltenaar Marc Cocquyt, beter bekend als zanger Marc Morgan, woont en werkt al sinds 1998 op het Spaanse eiland. Hij bevindt zich op een kwartiertje rijden van H10 Costa Adeje Palace. “Maar hier is niemand met de uitbraak van het coronavirus bezig”, benadrukt hij. “Akkoord, de situatie in het bewuste hotel zal wel ernstig zijn en moet opgevolgd worden, maar voor de lokale bevolking gaat het gewone leven gewoon voort. Deze namiddag is de grote carnavalsstoet in de hoofdstad Santa Cruz zelfs gewoon doorgegaan. Geen reden tot paniek, dus.”

Marc 'Morgan' Cocquyt.
Marc ‘Morgan’ Cocquyt.© Wouter Meeus

Wat wel klopt, is dat de mondmaskers op het eiland zo goed als uitverkocht zijn. “Maar dat heeft niets met het coronavirus te maken”, stelt Marc. “De voorbije week werden de Canarische Eilanden geconfronteerd met een calima (harde wind die zand vanuit de Sahara met zich meebrengt, red.) en daarvoor had iedereen mondbescherming nodig. Nu lijkt het alsof het halve eiland zich plots tegen het virus wil beschermen, maar dat klopt totaal niet.”

(PVH/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier