De speurtocht naar het favoriete woord of gezegde in het dialect was een organisatie van Radio 1 en De Standaard. Luisteraars konden kiezen uit tien woorden en gezegden.

Maar liefst vier van die tien kwamen uit West-Vlaanderen: 'jeunen', 'zurkeltrutte', 'zieëmtote' en 'het zwin deur de bieten jagen'. Uit het Antwerps waren 'apsjaar', 'chokkedeize' en 'zijn kas opfretten' geselecteerd. De Oost-Vlamingen kwamen met 'tsiepmuile' en 'zijn blaffeturen vallen toe' in de top tien. Uit Vlaams-Brabant werd 'dasjteren' gekozen. De Limburgers vielen uit de boot.

(BELGA)

De speurtocht naar het favoriete woord of gezegde in het dialect was een organisatie van Radio 1 en De Standaard. Luisteraars konden kiezen uit tien woorden en gezegden. Maar liefst vier van die tien kwamen uit West-Vlaanderen: 'jeunen', 'zurkeltrutte', 'zieëmtote' en 'het zwin deur de bieten jagen'. Uit het Antwerps waren 'apsjaar', 'chokkedeize' en 'zijn kas opfretten' geselecteerd. De Oost-Vlamingen kwamen met 'tsiepmuile' en 'zijn blaffeturen vallen toe' in de top tien. Uit Vlaams-Brabant werd 'dasjteren' gekozen. De Limburgers vielen uit de boot.(BELGA)