West-Vlamingen nemen deel aan eerste editie Viking Rally

Saskia, Stijn, Nele en Davy zijn met hun gepimpte Volvo helemaal klaar voor de avontuurlijke roadtrip. (foto Stefaan Beel) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Vier vrienden uit Oekene en Ingelmunster nemen deel aan de eerste editie van de Viking Rally. Deze avontuurlijke roadtrip bestaat uit zeven etappes doorheen de adembenemende Scandinavische bergen. Aangezien de wegen ruw en de weersomstandigheden onvoorspelbaar zijn, kunnen de dagelijkse etappes lang en vermoeiend zijn. Kortom, een hele uitdaging voor ieder team.

Normaal gezien was de eerste editie van de Viking Rally in april 2021 gepland, maar door de coronamaatregelen is dat toen niet kunnen doorgaan. Uiteindelijk vertrekken zaterdagochtend 21 augustus alle deelnemers in Kopenhagen.

Onder hen ‘Ollegaere’, het team dat bestaat uit vier West-Vlaamse vrienden: Saskia Ottevaere (44), Stijn Fossaert (31) uit Ingelmunster, Nele Degroote (41) en Davy Caen (41) uit Oekene.

“Mijn man heeft drie jaar geleden meegedaan aan de Boedapest Rally, en was daarover heel erg enthousiast”, vertelt Nele. “Toen we voor het eerst hoorden over de Viking Rally, besloten we ons samen met onze vrienden op dat avontuur te storten.”

Iedere dag staat een bepaalde afstand op de agenda. De ene dag is dat 250 kilometer, de andere dag kan dat 600 kilometer zijn. De route loopt doorheen Noorwegen, Zweden en Denemarken, en beslaat in totaal iets meer dan 2.500 kilometer, die in zeven dagen moet afgelegd worden.

We hebben een oude Volvo 740 smurfenblauw gespoten en storten ons in het avontuur

Onderweg moeten de checkpoints gevonden worden en zullen ze bepaalde opdrachten uitvoeren waarmee ze punten kunnen verdienen.

Op de foto met een dier

Gedurende de hele trip vallen er punten te verdienen. Hoe origineler de auto, hoe beter de outfit van het team en hoe beter de challenges worden uitgevoerd, hoe meer punten je krijgt en hoe hoger je kansen op de ultieme hoofdprijs. Een bepaalde opdracht kan bijvoorbeeld zijn dat je op de foto moet gaan met een specifiek streekgebonden dier, of een duik moet nemen van een brug in een bepaalde rivier. Ook met de uitrusting van de auto kunnen extra punten verdiend worden.

“Je mag zelf kiezen met welke auto je rijdt. Sommigen rijden met een oldtimer, wij hebben voor een oude Volvo 740 gekozen en hebben hem helemaal in het smurfenblauw gespoten. We hebben er natuurlijk ook de belettering van onze sponsors op gehangen. Wij worden gesponsord door Light & more, Hoefsmid Stijn Fossaert, de Spaanse bed and breakfast Casa La Perla Blanca, en het restaurant ‘t Vleterhof.”

Iedere avond wordt er met alle andere deelnemers op een bepaalde locatie afgesproken, en ze overnachten telkens in een hotel van de organisatie. Het einde van de tocht is voorzien in Bergen in Noorwegen, waar het team met de meeste punten een Volvo zal winnen. Team Ollegaere gaat alvast voluit voor de overwinning. (SM)

Meer informatie vind je op www.thevikingrally.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier