West-Vlamingen moeten de duimen leggen in finale ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2018’

Peter Goossens, Eddie Van Maele, Angelo Rosseel en Robert Van Landeghem waren de juryleden. © MDW
Redactie KW

Gisteren gingen in Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge de finales van de ‘Eerste Kok van België 2018’ en de ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2018’ door.

Ignace Wattenberge, sous-chef van restaurant ‘Fleur de Lin’ in Zele, sleepte de titel van ‘Eerste Kok van België 2018’ in de wacht. De winnaar van de wedstrijd ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2018’ werd Paul-Henri Cuvelier van restaurant ‘Paul de Pierre’ in Maarkedal. Hij liet daarbij onder andere twee West-Vlamingen achter zich: Jason Eerbout van Bistro Mathilda (Oostende) en Kenzo Lauwereins van restaurant Vlass (Middelkerke). De Prijs Prosper Montagné wordt jaarlijks georganiseerd door Club Prosper Montagné en is een culinair topconcours waarbij op zoek wordt gegaan naar ‘s lands beste talent in de keuken.

(MDW)