West-Vlamingen in New York City: “Desnoods rondreis doorheen USA”

© REUTERS
Philippe Verhaest

Het inreisverbod voor Europeanen richting de Verenigde Staten gaat morgenochtend om 6 uur Belgische in. Maar wat voor wie nú aan de andere kant van de oceaan verblijft? Ingelmunsternaren Dieter Quaegebeur en Lorenso Allaert hopen dat ze volgende week kunnen terugkeren.

Dieter Quaegebeur en Lorenso Allaert verblijven sinds gisteren in New York City, waar ze een citytrip van een weekje hadden gepland. “We waren al met een bang hartje naar hier afgereisd, maar nu heerst er vooral onduidelijkheid”, klinkt het. “We hebben al contact opgenomen met ons reisagentschap (Penta Reizen in Izegem, red.) en daar werden we verzekerd dat we komende woensdag zullen kunnen terugkeren.”

“We kunnen enkel afwachten en genieten volop van wat The Big Apple te bieden heeft. Maar het is hier wel veel kalmer dan normaal, horen we. New York City is ook zelf hard getroffen door het coronavirus.”

En wat als Dieter en Lorenso verplicht worden om langer in de States te blijven? “We hebben al een plan B”, glimlachen ze. “Dan maken we een grote rondreis doorheen Amerika. Met zoveel mogelijk indoor-activiteiten!”

Dieter Quaegebeur en Lorenso Allaert
Dieter Quaegebeur en Lorenso Allaert© Facebook

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier