Uit een onderzoek van WES, een onderzoeks- en adviesbureau uit Brugge, komt Sinterklaas langs bij meer dan de helft van de West-Vlaamse gezinnen. Om precies te zijn: bij 53,6 procent. Het Belgisch gemiddelde ligt op 52 procent. Dat laatste percentage is goed voor een omzet van net geen 400 miljoen euro.

West-Vlamingen laten de Sint wel guller zijn met cadeaus. Gemiddeld besteedt de Sint bij West-Vlaamse gezinnen zo'n 89 euro per kind. Voor de rest van het land is hij zuiniger, daar wordt gemiddeld 76 euro per kind besteed. Maar ook dat bedrag is meer dan vorig jaar.

West-Vlamingen verzamelen hun geschenkideeën iets vroeger dan de gemiddelde Belg: 60 procent van de West-Vlamingen doet dit al in de maand november. En slechts 11,2 procent slaat pas aan het denken in de maand december.

West-Vlamingen kopen hun geschenkjes niet eerder aan dan de gemiddelde Belg en ook merkt WES geen verschil tussen de verhouding online aankopen en kopen in een fysieke winkel.

Uit een onderzoek van WES, een onderzoeks- en adviesbureau uit Brugge, komt Sinterklaas langs bij meer dan de helft van de West-Vlaamse gezinnen. Om precies te zijn: bij 53,6 procent. Het Belgisch gemiddelde ligt op 52 procent. Dat laatste percentage is goed voor een omzet van net geen 400 miljoen euro.West-Vlamingen laten de Sint wel guller zijn met cadeaus. Gemiddeld besteedt de Sint bij West-Vlaamse gezinnen zo'n 89 euro per kind. Voor de rest van het land is hij zuiniger, daar wordt gemiddeld 76 euro per kind besteed. Maar ook dat bedrag is meer dan vorig jaar.West-Vlamingen verzamelen hun geschenkidee├źn iets vroeger dan de gemiddelde Belg: 60 procent van de West-Vlamingen doet dit al in de maand november. En slechts 11,2 procent slaat pas aan het denken in de maand december.West-Vlamingen kopen hun geschenkjes niet eerder aan dan de gemiddelde Belg en ook merkt WES geen verschil tussen de verhouding online aankopen en kopen in een fysieke winkel.