West-Vlaming koopt biljet in Oostende en wint 2 miljoen met de Lotto

Op de foto herkennen we Liliane Goor van de Nationale Loterij, uitbater Badr Lahrizi van de HUBIZ in Oostende en Sofie Van Doorsselaere, communicatieverantwoordelijke HUBIZ. © Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In Oostende won een West-Vlaming, die anoniem wenst te blijven, de jackpot van 2 miljoen euro met de Lotto-trekking van 9 oktober. Het gaat om een 65-plusser die de zes juiste nummers uit de trommel zag verschijnen. “De man kwam anderhalve week later 100 euro in mijn handen stoppen.”

Wie droomt er niet van een extra zakcentje bij zijn of haar pensioen? Die droom werd waar voor een man uit onze provincie. Hij ging begin oktober langs bij krantenwinkel HUBIZ in het Oostendse station en vroeg de uitbater om een Lottobiljet. “Ik herinner me de man nog goed”, vertelt uitbater Badr Lahrizi. “Hij had zelf geen vaste nummers en vroeg me om de computer de nummers te laten kiezen. Enkele dagen later kwam hij terug met het biljet. Hij had de jackpot gewonnen. Ik adviseerde hem de Nationale Loterij te contacteren, maar hij wist al wat te doen. Daarna wandelde de man gewoon buiten.”

“Anderhalve week later stond de man hier opnieuw. Hij duwde me 100 euro in de handen en verdween even snel als hij was gekomen. ‘Dit is voor jou’, zei hij me. Uiteraard ben ik hem daar dankbaar voor, maar dat had niet gehoeven. Ik ben blij voor hem. Ik zag wel in zijn ogen dat hij erg gelukkig was met zijn winst: je zou voor minder.” (lacht)

Opvallend: Badr werkt al drie jaar voor de groep. Eerst in Roeselare, maar in oktober van dit jaar nam hij de Hubiz over in het station van Oostende. Dinsdag overhandigde Lotto een symbolische cheque aan de uitbater van de krantenwinkel. “Vorig jaar wonnen 47 mensen de jackpot bij Lotto”, zegt communicatieverantwoordelijke van de Nationale Loterij Liliane Goor. “39 van hen werden op slag miljonair. Dit jaar zitten we al aan 45 jackpotwinnaars, waarvan 33 miljonairs.”

Genieten

En wat zegt de winnaar zelf? “Allereerst denk ik vooral aan sparen, ook voor de kinderen en de kleinkinderen”, vertelt de man, die trouw meespeelt met Lotto in de krantenwinkel. “Voorts ga ik vooral genieten van de kleine dingen des levens: een wandeling door de stad en af en toe eens lekker gaan eten op restaurant.”

“Of ik nu extra volk verwacht door de Lotto-winst in mijn winkel? Iedereen is hier welkom. Ik ben vooral blij voor die man. En wie weet komen hier nog wel winnaars uit de bus”, aldus de uitbater van de krantenwinkel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.