West-Vlaanderens Mooiste wil weer het mooiste fietsevent zijn in de provincie

De organisatoren van West-Vlaanderens Mooiste hopen stilletjes op 10.000 deelnemers dit jaar. © STEFAAN BEEL
Peter Soete

Van 24 tot en met 27 augustus zal Roeselare opnieuw de uitvalbasis zijn van West-Vlaanderens Mooiste. Dit vierdaagse fietsevent pakt ook dit jaar uit met een reeks nieuwe nevenactiviteiten. Waar de voorbije edities afklokten op 8.500 deelnemers, droomt men nu stilletjes van 10.000 inschrijvingen.

Wat met ‘Roeselare Fietst’ kleinschalig begon met 600 fietsers die in één fietstocht de Roeselaarse omgeving wilden ontdekken, dan is daar nu met West-Vlaanderens Mooiste een fietsevent uit geboren die heel wat groter is. Er wordt nu vier dagen gefietst en de deelnemers kunnen in 25 fietstochten heel West-Vlaanderen doorkruisen.

Kartonnen sculpturen

De organisatoren hebben dit jaar opnieuw de grenzen verlegd en het programma nog aantrekkelijker gemaakt. Vanaf 31 juli zal op twaalf verschillende plekken in de stad een kartonnen sculptuur van een wielerlegende prijken. Deze werken van de Antwerpse kunstschilder Jan Sterckx vormen een deel van een wedstrijd en op West-Vlaanderens Mooiste zullen in de Expobar de 70 sculpturen van Jan of ‘zijn Droompeloton’ te zien zijn.

Kids Tour

Donderdag 24 augustus wordt opnieuw de Sporteldag voor 55+ met naast een fietstocht heel wat andere sportieve activiteiten. Op zaterdag 26 augustus staan de fietstochten in het teken van WO I en leiden gidsen de deelnemers rond op het Tyne Cot Cemetery en Cryer Farm in Zonnebeke. Ook op zaterdag kunnen de allerjongsten leren fietsen in de Expohallen en is er een Flanders Kids Tour voor kinderen tussen 6 en 15 jaar.

De Romeo’s

Op zondag tenslotte is er de kinderfietstocht De Zoevende Zapper en de familiale fietstocht in samenwerking met de Gezinsbond. ‘s Middags is er een familielunch ten voordele van het nationaal rolstoelhockeyteam en na afloop van de familietocht sluit West-Vlaanderens Mooiste om 17 uur af met een optreden van de Romeo’s. De camping van West-Vlaanderens Mooiste is met 152 deelnemers nu al volzet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten