West-Vlaanderen voert verbod in op verkoop alcoholische dranken via raamverkoop

©Halfpoint Images Getty Images
©Halfpoint Images Getty Images
Redactie KW

West-Vlaanderen wil een verbod invoeren op de verkoop van alcoholische dranken via raamverkoop. Dat meldt gouverneur Carl Decaluwé na een overleg met alle West-Vlaamse burgemeesters.

Met het verbod wil de gouverneur vermijden dat er samenscholingen ontstaan rond zaken waar dranken worden verkocht in raamverkoop. Het verbod zou hoogstwaarschijnlijk vrijdag in voege gaan maar momenteel wordt nog aan een juridisch waterdicht besluit gewerkt.

Verschillende burgemeesters hebben in het overleg geklaagd over samenscholingen door raamverkoop. “Aan verschillende zaken werd het gezellig door de verkoop van dranken en dus ook meteen te druk. Een scenario met openluchtcafés en geïmproviseerde kerstmarkten via raamverkoop willen we absoluut vermijden”, zegt Decaluwé.

Wildgroei aan raamverkoop

Daarom wordt momenteel gewerkt aan een besluit om de verkoop van alcoholische dranken via raamverkoop te verbieden.

“Ook wie voor 14 november nog niet was gestart met raamverkoop van dranken, kan dit niet meer opstarten. Zo willen we een wildgroei aan raamverkoop van dranken vermijden richting de feestdagen.”

“Anders wordt het op bepaalde plaatsen een soort kerstmarkt en dat is niet de bedoeling”, aldus Decaluwé. Aan de details van het besluit wordt momenteel nog gewerkt. Het besluit gaat normaal gezien op vrijdag in voege.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier