West-Vlaanderen stelt kampplaatsen ter beschikking voor jeugdkampen na overstromingen

Bulskampveld in Beernem. © (Foto BELGA)
Bron: Belga

De provincie West-Vlaanderen en het provinciebedrijf Westtoer stellen kampplaatsen ter beschikking voor jeugdkampen die naar een nieuwe locatie op zoek zijn na de overstromingen. Ook komt er vanuit de provincie 100.000 euro financiële steun aan de getroffen gebieden via de solidariteitsactie ‘helpen helpt’ van het Rode Kruis Vlaanderen. Dat werd beslist in de zitting van de deputatie op donderdag 22 juli.

De provincie en Westtoer willen met de solidariteitsbijdrage de slachtoffers van de zware overstromingen een hart onder de riem steken. Westtoer voorziet bovendien 10.000 euro die zal worden overgemaakt aan de Fédération touristique du Luxembourg belge.

De provincie West-Vlaanderen stelt ook kampeerplaatsen ter beschikking voor jeugdbewegingen die op zoek zijn naar een alternatieve locatie voor hun jeugdkamp. Dat gebeurt onder meer door het opschalen naar de maximale capaciteit van de bestaande kampeerweides in de provinciedomeinen Bulskampveld (Beernem), Tillegembos (Brugge), Palingbeek (Ieper) en Ijzerboomgaard (Diksmuide).

Ook worden er drie bijkomende sites opengesteld; Provinciedomein Raversyde (Oostende), provinciedomein Zeebos (Blankenberge) en het domein van het Provinciaal Technisch Instituut (PTI) Kortrijk.

Aanvragen voor jeugdkampen verlopen via domeinen@west-vlaanderen.be. Er is ook een overzicht van de beschikbare kampeerplaatsen op www.west-vlaanderen.be/domeinen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten