De lancering van 'Geschenken met een knipoog' gebeurde in het zorgcentrum de Vleugels in Klerken waar initiatiefnemer Ilse Van Houtteghem van POM West-Vlaanderen onder andere ook de website www.geschenkenmeteenknipoog.be mocht voorstellen. "'Geschenken met een knipoog' is een netwerk van 25 West-Vlaamse organisaties uit de zorg en sociale economie die de krachten bundelen om gezamenlijk naar buiten te treden met unieke, authentieke geschenken met een achterliggend, uniek, verborgen verhaal", vertelt Ilse Van Houtteghem. "Het netwerk van deze 2h organisaties werkt al twee jaar intensief samen door onder meer ervaringsuitwisseling en kennisdeling. Nu lanceren we gezamenlijk de nieuwe, overkoepelende naam en een bijhorende website waar al deze organisaties en hun winkels en verkooppunten terug te vinden zijn."

Deelnemende organisaties zijn Sowepo vzw, Duin en Polder, Activiteitencentrum Pas Par Toe, Rozenwingerd, 't Veldzicht vzw, Havenzate vzw, vzw Groep Ubuntu x 8k, De Lovie vzw, Itinera, 'de branding', P.Z. Heilig Hart Ieper, Duinhelm vzw, Dominiek Savio, vzw Footstep, de Vleugels, vzw De Kade, 't wit huis Loppem - vzw de kade, vzw Ithaka, Mivalti, De Groene Kans vzw, vzw Uniek-K - De Waaiberg, Mariënstede, Bazaar 25 Tordale.

"Veel van deze organisaties werken een beetje op een eiland. Door samen te werken kunnen we komen tot een win-winsituatie waarbij verkooppunten hun aanbod kunnen diversifiëren omdat ze ook producten van andere organisaties in hun winkel krijgen", vervolgt Ilse. "We gaan ook voor professionalisering en ervaringsuitwisseling. Zo willen we twee vormingen per jaar organiseren en uitwisselingen en bezoeken aan elkaars winkels. In de toekomst zijn er nog meer mogelijkheden. Zo kijken we binnenkort of het niet mogelijk is om samenaankopen te organiseren waardoor leveranciers mogelijks goedkopere prijzen aanbieden. In een nog later stadium kan er bijvoorbeeld een webshop komen waarbij de producten van alle deelnemende organisaties gewoon online aangekocht kunnen worden. Momenteel is er trouwens ook al een samenwerking met Tolhuis van provincie West-Vlaanderen om 'Geschenken met een knipoog' op te nemen in hun pakketten van % West-Vlaams."

(TOGH)

De lancering van 'Geschenken met een knipoog' gebeurde in het zorgcentrum de Vleugels in Klerken waar initiatiefnemer Ilse Van Houtteghem van POM West-Vlaanderen onder andere ook de website www.geschenkenmeteenknipoog.be mocht voorstellen. "'Geschenken met een knipoog' is een netwerk van 25 West-Vlaamse organisaties uit de zorg en sociale economie die de krachten bundelen om gezamenlijk naar buiten te treden met unieke, authentieke geschenken met een achterliggend, uniek, verborgen verhaal", vertelt Ilse Van Houtteghem. "Het netwerk van deze 2h organisaties werkt al twee jaar intensief samen door onder meer ervaringsuitwisseling en kennisdeling. Nu lanceren we gezamenlijk de nieuwe, overkoepelende naam en een bijhorende website waar al deze organisaties en hun winkels en verkooppunten terug te vinden zijn."Deelnemende organisaties zijn Sowepo vzw, Duin en Polder, Activiteitencentrum Pas Par Toe, Rozenwingerd, 't Veldzicht vzw, Havenzate vzw, vzw Groep Ubuntu x 8k, De Lovie vzw, Itinera, 'de branding', P.Z. Heilig Hart Ieper, Duinhelm vzw, Dominiek Savio, vzw Footstep, de Vleugels, vzw De Kade, 't wit huis Loppem - vzw de kade, vzw Ithaka, Mivalti, De Groene Kans vzw, vzw Uniek-K - De Waaiberg, Mariënstede, Bazaar 25 Tordale."Veel van deze organisaties werken een beetje op een eiland. Door samen te werken kunnen we komen tot een win-winsituatie waarbij verkooppunten hun aanbod kunnen diversifiëren omdat ze ook producten van andere organisaties in hun winkel krijgen", vervolgt Ilse. "We gaan ook voor professionalisering en ervaringsuitwisseling. Zo willen we twee vormingen per jaar organiseren en uitwisselingen en bezoeken aan elkaars winkels. In de toekomst zijn er nog meer mogelijkheden. Zo kijken we binnenkort of het niet mogelijk is om samenaankopen te organiseren waardoor leveranciers mogelijks goedkopere prijzen aanbieden. In een nog later stadium kan er bijvoorbeeld een webshop komen waarbij de producten van alle deelnemende organisaties gewoon online aangekocht kunnen worden. Momenteel is er trouwens ook al een samenwerking met Tolhuis van provincie West-Vlaanderen om 'Geschenken met een knipoog' op te nemen in hun pakketten van % West-Vlaams." (TOGH)