Het Vlaams Centrum voor Agro en Visserijmarketing (VLAM) kiest voor de zesde opeenvolgende keer voor Oostende. "Net als de voorbije jaren hebben we opnieuw heel wat producenten van erkende Vlaamse streekproducten", vertelt voorzitter van de Handelaars Belle Epoque ...

Het Vlaams Centrum voor Agro en Visserijmarketing (VLAM) kiest voor de zesde opeenvolgende keer voor Oostende. "Net als de voorbije jaren hebben we opnieuw heel wat producenten van erkende Vlaamse streekproducten", vertelt voorzitter van de Handelaars Belle Epoque Oostende, Jasna Ameye. "Vorig jaar konden we rekenen op maar liefst 4.000 bezoekers. Dit jaar willen we dat aantal minstens evenaren. Op de braderie is al heel wat te vinden, maar streekproducten zijn een leuke aanvulling van de toffe voedingszaken. Uiteraard zetten we meteen ook de Oostendse streekproducten in de kijker."West-Vlaanderen is, hoe kan het ook anders, het sterkst aanwezig op de streekproductenmarkt. Er is boerenpaté uit de Westhoek, filet d'Anvers van het rood ras van West-Vlaanderen, Houtlandse koffie, kriekenbier uit Zuid-West-Vlaanderen, Poperingse mazarinetaart, potjesvlees uit de Westhoek, vlees van het rood ras West-Vlaanderen, Vlaamse gerookte heilbot, Vlaams roodbruin bier, Vlaamse streekhoning, West-Vlaamse bloeling, West-Vlaams hoofdvlees, West-Vlaamse boerenhesp, West-Vlaamse splitwafels en Zwienemutsen. Ook uit Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg en Oost-Vlaanderen zijn er streekproducten aanwezig.(JR)