West-Vlaamse politiekorpsen zullen strenger controleren op naleving coronamaatregelen

© belga
Redactie KW

De verschillende West-Vlaamse politiekorpsen gaan strenger inzetten op de handhaving van de coronamaatregelen. De politie zal vanaf vrijdagavond gerichte controles uitvoeren in de horeca en kantines in sportinfrastructuur. Daarbij zal er bij overtredingen geen waarschuwing meer worden gegeven.

In afwachting van de beslissingen over de verstrenging van de coronamaatregelen door het Overlegcomité zullen de verschillende politiekorpsen in West-Vlaanderen dit weekend al gerichte controles uitvoeren. Daarbij zal de focus onder meer liggen op het naleven van het aantal toegelaten personen, het aantal personen per tafel en het sluitingsuur.

Zoals vorige week al gemeld, zal de politie in West-Vlaanderen bij een overtreding meteen verbaliseren, zonder waarschuwing. “Een vrijblijvende terechtwijzing en sensibilisering, volstaan niet meer en missen elk effect. Om erger te voorkomen is een kordaat optreden noodzakelijk. Situaties zoals in Brussel waarbij slechts beperkt wordt opgetreden, moeten vermeden worden”, reageert gouverneur Carl Decaluwé. (belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten