https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

West-Vlaamse friturist bakt gratis voor honderden slachtoffers van overstromingen

Carlo Herpoel van vzw Belgium Aid trakteerde samen met Peter Mauws en Danny Deconinck in Pepinster en Verviers op frietjes. © gf
Olaf Verhaeghe

Carlo Herpoel van vzw Belgium Aid en Danny Deconinck trokken donderdagavond samen met Peter Mauws van frituur Tivoli uit Ruiselede richting Pepinster en Verviers. Die beide steden werden vorige week zwaar getroffen door de extreme overstromingen. Het trio ging er gratis frietjes bakken voor meer dan 1.000 inwoners. “We wilden die mensen vooral een hart onder de riem steken”, klinkt het.

Zeven uur stonden ze te bakken voor in totaal meer dan 1.000 inwoners van de Luikse steden Pepinster en Verviers. En of het gesmaakt heeft. De Ruiseleedse friturist Peter Mauws van frituur Tivoli, Danny Deconinck en Carlo Herpoel van de Kortrijkse hulporganisatie vzw Belgium Aid reden donderdag richting de door de overstromingen getroffen gebieden.

“We zijn er de voorbije dagen een paar keer geweest, met hulpgoederen, met eten en met drinken en om te helpen met het opruimwerk”, vertelt Carlo Herpoel. “De solidariteit vanuit West-Vlaanderen is heel groot, dat voel je aan alle vrijwilligers en de giften.” Deze week groeide ook het idee om de inwoners die volop bezig zijn met het schoonmaken en opruimen te trakteren op gratis frietjes en een frikandel. De frietjes werden geschonken door Lutosa.

Meer dan 1.000 inwoners van de door de overstromingen getroffen steden kwamen proeven van de frietjes.
Meer dan 1.000 inwoners van de door de overstromingen getroffen steden kwamen proeven van de frietjes. © gf

“We zijn met de mobiele frituur van Peter richting Luik getrokken, vooral omdat we die mensen een hart onder de riem wilden steken”, aldus Carlo nog. “In Pepinster kwamen er zo’n 700 mensen ondanks alles genieten van een frietje, in Verviers bakten we voor nog eens 300 inwoners. Het werd al snel middernacht en we stonden nog boven het frietvet, maar we doen het met de glimlach. Het deed veel mensen zichtbaar deugd.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten