West-Vlaamse die in Nice woont: “Fransen zijn er gerust in”

Manteli Lizon. © Facebook
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Volgens Manteli Lizon, een Koksijdse die al vijf jaar in het Zuid-Franse Nice woont, maken de Fransen zich weinig zorgen over het burenduel met onze Rode Duivels. “Ze zijn er gerust in. Al denk ik dat ze stiekem wel een beetje schrik hebben”, lacht ze.

“Ik denk dat het heel spannend gaat zijn”, blikt Manteli vooruit op de match van dinsdagavond. “Het zijn twee zotte ploegen, hé. Het wordt heel stresserend. Ik hoop uiteraard dat België wint! Tot nu toe presteerden de Rode Duivels alvast zot op de Wereldbeker. Tegen Japan een 0-2-achterstand goedmaken en dan ook nog eens Brazilië uitschakelen … Straf!”

Volgens Manteli leeft de match ook bij onze zuiderburen enorm. “Hier in het oude gedeelte van de stad is de sfeer super. De matchen worden uitgezonden in de bars en iedereen draagt de kleuren van zijn land. En uiteraard plagen ze mij wat, als Belgische. Ze beweerden zelfs dat we zouden uitgeschakeld worden door Brazilië, maar nu staan we tegenover hen! Ze doen alsof ze er heel gerust in zijn, maar ik denk toch dat ze stiekem schrik hebben.”

De 26-jarige West-Vlaamse is afkomstig van Koksijde, maar woont ondertussen al vijf jaar in Nice. “Ik heb hier destijds mijn stage gedaan en ben blijven plakken. Het leven is hier echt super! Helemaal anders in België, al doet het mooie weer natuurlijk veel. Of ik nog terugkeer? Neen. Ik ga dit jaar misschien wel eventjes terug, maar niet voor lang!”

(TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.