West-Vlaamse buschauffeur CCC Team staat stil in Noord-Italië door onzekerheid over Italiaanse koersen

Geert Vanparys, een van de buschaffeurs van CCC Team. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Olivier Neese

Geert Vanparys uit Bredene staat momenteel vast op 250 kilometer van het hotel in Milaan.

Gaan de Italiaanse koersen Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo door of niet? Op dit moment is er nog steeds geen duidelijkheid. Dat zorgt voor kopzorgen bij de wielerploegen. Ook bij CCC Team. “Maandag was er onzekerheid, maar gisteren zette de organisator het licht op groen”, vertelt Geert Vanparys, de Bredense buschauffeur van het team van Greg Van Avermaet. “Met de teambus vertrok ik gisterenochtend, met het plan om woensdagmiddag te arriveren aan ons hotel in Milaan. Ik rij alleen. De renners komen met het vliegtuig, de rest met wagens. Maar deze middag kreeg ik telefoon van de ploegleiding dat ik me langs de kant moest zetten. Zo sta ik nu al twee uur stil, op 250 kilometer van ons hotel…”

Technisch werkloos?

Geert Vanparys staat met zijn bus op een snelwegparking in Noord-Italië. “Ik blijf zoveel mogelijk in de bus. Enkel ben ik in de shop een voorverpakt broodje gaan halen. Ik sta in Noord-Italië, ik ga ook geen onnodige risico’s nemen…”

De CCC Team-bus staat momenteel stil op 250 kilometer van Milaan. (GF)
De CCC Team-bus staat momenteel stil op 250 kilometer van Milaan. (GF)

“Erg is het niet. Op de bus heb ik alle faciliteiten: televisie, internet, een toilet en zelfs een douche. Momenteel ben ik aan het lezen in het wielertijdschrift Bahamontes. Het is wachten op een definitieve beslissing. In het slechtste geval moet ik meteen terugkeren en ben ik straks twee weken technisch werkloos, want het was het plan dat ik alle Italiaanse koersen zou begeleiden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.