De stad Menen betuigde maandag zijn medeleven door de vlaggen aan openbare gebouwen halfstok te hangen. "Het brengt de overleden mannen niet terug, maar met dit gebaar willen we alle brandweermannen een hart onder de riem steken én ons respect voor hun werk onderstrepen", zegt burgemeester van Menen Eddy Lust. "Het is ongelooflijk hard om uitgerekend die mensen te moeten verliezen die zich dagelijks inzetten om het leven van anderen te redden."

De vlaggen hingen halfstok aan openbare gebouwen in Menen., GF
De vlaggen hingen halfstok aan openbare gebouwen in Menen. © GF

Ook in Poperinge werden de overleden brandweermannen geëerd. Om 14.00 uur hielden de leden van Brandweer Westhoek post Poperinge een minuut stilte. Daarna weerklonk een sirene ter nagedachtenis van de twee overleden brandweermannen.

Het korps van Veurne stond stil bij de overleden collega's uit Beringen., JT
Het korps van Veurne stond stil bij de overleden collega's uit Beringen. © JT

Het korps van Veurne hield maandagavond een minuut stilte, waarna de Last Post geblazen werd door oud-collega's brandweermannen. Nadien loeiden de sirenes van een tweetal brandweerwagens en werd de vlag van het korps een tijdlang halfstok gehouden voor de gedenksteen van de gestorven collega's van het Veurnse korps.

(MD/JT)

De stad Menen betuigde maandag zijn medeleven door de vlaggen aan openbare gebouwen halfstok te hangen. "Het brengt de overleden mannen niet terug, maar met dit gebaar willen we alle brandweermannen een hart onder de riem steken én ons respect voor hun werk onderstrepen", zegt burgemeester van Menen Eddy Lust. "Het is ongelooflijk hard om uitgerekend die mensen te moeten verliezen die zich dagelijks inzetten om het leven van anderen te redden."Ook in Poperinge werden de overleden brandweermannen geëerd. Om 14.00 uur hielden de leden van Brandweer Westhoek post Poperinge een minuut stilte. Daarna weerklonk een sirene ter nagedachtenis van de twee overleden brandweermannen. Het korps van Veurne hield maandagavond een minuut stilte, waarna de Last Post geblazen werd door oud-collega's brandweermannen. Nadien loeiden de sirenes van een tweetal brandweerwagens en werd de vlag van het korps een tijdlang halfstok gehouden voor de gedenksteen van de gestorven collega's van het Veurnse korps.(MD/JT)