West-Vlaamse atleten presteren knap op tweede micromeeting

Alexander Doom (links) liep een uitstekende wedstrijd in het spoor van Iguacel en ging er in de laatste rechte lijn voorbij.©Jasper Jacobs Belga
Alexander Doom (links) liep een uitstekende wedstrijd in het spoor van Iguacel en ging er in de laatste rechte lijn voorbij.©Jasper Jacobs Belga
Redactie KW

Vandaag werd in de Gentse Topsporthal de tweede micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga georganiseerd. Daarbij kwamen Alexander Doom (AVR) op de 400m, Rani Vincke (HAC) op de 60m, Manon Depuydt (ACME) op de 200m en Maité Beernaert (HAC) in het verspringen en het kogelstoten in actie.

Alexander Doom was vorige week ook al van de partij op de eerste micromeeting. Hij liep toen helemaal alleen naar een tijd van 47.97. Vandaag kreeg hij tegenstand van Christian Iguacel en Dylan Owusu, beiden aangesloten bij AC Lyra. De Roeselarenaar liep een uitstekende wedstrijd in het spoor van Iguacel en ging er in de laatste rechte lijn voorbij. Zijn eindtijd van 47.12 betekende een dik persoonlijk record en daarmee solliciteert hij uitdrukkelijk naar een plaats in het 4x400m estafetteteam dat mag worden afgevaardigd naar het EK indoor in het Poolse Torun.

Voor Rani Vincke werd het de eerste wedstrijd van het seizoen. De Gistelse atlete heeft de hele winter buiten en zonder trainer al haar trainingsarbeid moeten afwerken en had vooraf duidelijk twijfels over haar vorm. Tijdens de reeksen van de 60m liep ze echter naar een zeer knappe 7.54 en strandde ze op amper drie honderdsten van haar persoonlijk record. In de finale liet ze 7.58 noteren. Hoopvolle prestaties voor de atlete die in principe volgend weekend ook op de IFAM meeting startrecht krijgt.

Manon Depuydt liet vorig weekend de eerste micromeeting schieten omdat ze nog wat last ondervond van een blessure aan de buikspieren. Vandaag startte ze enkel op de 200m en daarin liep ze naar een degelijke 23.93. Op 50 meter van de finish struikelde ze wat, waardoor ze uit het ritme raakte. Volgend weekend loopt de atlete uit De Haan de 400m en misschien ook de 60m op de IFAM meeting.

Maité Beernaert mocht het in het kogelstoten en in het verspringen opnemen tegen meerkampster Noor Vidts. Beernaert verbeterde met 12m84 haar persoonlijk record in het kogelstoten met bijna een meter. In het verspringen liet ze 5m53 noteren. Voor de Torhoutse was het de eerste wedstrijd in bijna een jaar tijd.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier