West-Vlaamse apothekers introduceren BLIJsluiter

©KW Webredactie
©KW Webredactie
Redactie KW

Iedereen heeft wel eens nood aan positieve woorden, zeker in deze moeilijke tijden. Om 2021 goed te starten, maakt de Westvlaamse Apothekersvereniging samen met actrice-auteur Leen Dendievel een BLIJsluiter, een handleiding voor het jaar waarin alles beter wordt.

Vandaag start een campagne waarbij iedereen wordt uitgenodigd om mee te schrijven aan de BLIJsluiter. Dat kan met een positieve boodschap, een aanmoedigend bericht of zelfs een mop. Iedereen kan via WhatsApp of SMS een boodschap sturen naar 0472 87 85 35. Een selectie wordt opgenomen in De BLIJsluiter die vanaf maandag 18 januari (“Blue Monday”) gratis beschikbaar is bij de West-Vlaamse apotheken.

De oproep wordt verder verspreid via posters en kaartjes bij de apothekers, en via een campagne op social media met onder andere een video van Leen Dendievel.

Bijsluiters moeten heel wat informatie meegeven en worden vaak niet aandachtig gelezen. Voor velen hebben ze dan ook een negatieve connotatie. Daar brengt deze BLIJsluiter verandering in.

Apr. Filip Vermeulen, voorzitter van De Westvlaamse apothekersvereniging: “Met deze BLIJsluiter geven we een positief signaal, zeker na een jaar als 2020. Samen met onze 550 huisapothekers uit de streek willen we onze vele patiënten dan ook een hart onder de riem steken.”

Leen Dendievel: “We kijken uit naar alle leuke boodschappen zodat we een zot inspirerende BLIJsluiter kunnen maken! Ik zou er graag nog aan toevoegen dan 2021 beter wordt, beloofd. Eén ding is zeker, het wordt terug lente!”

Woord en beeld

De actie wordt niet alleen met mooie woorden ondersteund maar ook met een opvallend beeld van de hand van de Kortrijkse Shanna Coppens. Het idee van de BLIJsluiter inspireerde haar voor een ‘stilleven met bloemen’, met een vaas in de vorm van een gezicht.

Shanna Coppens: “Uit dat gezicht, uit onze gedachten groeit als het ware een nieuw begin. Bloemen hebben ontzettend veel betekenis en zeggen vaak wat woorden niet altijd kunnen vatten. Gele bloemen staan voor hoop, roze bloemen voor liefde voor elkaar en blauwe voor een gevoel van ruimte. Opdat we de wereld weer samen kunnen verkennen.”

De BLIJsluiter is een initiatief van Jouw Lokale Huisapotheker en zal vanaf maandag 18 januari gratis beschikbaar zijn bij alle West-Vlaamse apotheken. Positieve boodschappen kunnen verstuurd worden naar 0472 87 85 35, via WhatsApp of SMS.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.