West-Vlaamse agenten brengen hulde aan doodgeschoten politieman

Eerbetoon van de politie van Wervik voor het stadhuis. © MV
Redactie KW

In Theux is donderdagnamiddag Amaury Delrez begraven, de politie-inspecteur die in de nacht van zaterdag op zondag in Spa is doodgeschoten.

Daarbij waren eerste minister Charles Michel, de ministers van Binnenlandse Zaken, Justitie, de Senaatsvoorzitster, de provinciegouverneur, verschillende burgemeesters en honderden agenten uit het hele land aanwezig. De agenten brachten een laatste eerbetoon aan de 38-jarige inspecteur, vader van drie kinderen. Agenten vormden een erehaag toen de lijkwagen aankwam. Enkele minuten later droegen leden van de ordediensten de kist de kerk binnen.

Bij het begin van de ceremonie kende de minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon postuum het Burgerlijk Kruis 1ste klas voor een daad van moed, toewijding en menselijkheid toe aan Amaury Delrez.

Heel wat korpsen hielden donderdag ook een minuut stilte als eerbetoon aan Delrez. Dat was ook in West-Vlaanderen het geval, onder andere in Wervik. “Onze collega was gehuwd en vader van drie kinderen”, liet hoofdinspecteur Nikolaas Ottevaere horen. Aan het eerbetoon namen zeven politieagenten en een bediende deel. Er was een dertigtal inwoners aanwezig. De politie liet gedurende één minuut de sirenes loeien en dan was er ter nagedachtenis nog één minuut stilte. Nadien weerklonk een applaus op het Sint-Maartensplein in Wervik.

(Belga/EDB)

https://twitter.com/pzregiotielt/status/1035177486957600770PZ Regio Tielthttps://twitter.com/pzregiotielt
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.