West-Vlaams koppel ontsnapt aan tyfoon in Japan

Kjen Descheemaecker en Sarah Tommeleyn zijn veilig. © Facebook
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Een jong West-Vlaams koppel was met de trein op weg naar Osaka, toen daar de hel losbarstte. Een tyfoon kostte het leven aan minstens zes mensen. “Onze droomreis is in de war gestuurd, maar het belangrijkste is dat ons niets overkomen is”, zeggen ze.

De tyfoon Jebi, die windsnelheden tot 220 kilometer per uur haalde, heeft al minstens zes levens gekost in Japan. Meer dan 160 mensen raakten gewond en meer dan 850.000 huishoudens zitten zonder elektriciteit.

Later vertrokken dan voorzien

De tyfoon teisterde ook de stad Osaka. Kjen Descheemaecker uit Ieper – bekend als beatboxer Devoo – en Sarah Tommeleyn uit Torhout waren net met de hogesnelheidstrein ‘Shinkansen’ op weg naar die miljoenenstad. Ze bevonden zich op twee haltes van Osaka, zo’n 80 kilometer verwijderd van de stad. “We waren eigenlijk van plan om ‘s ochtends vroeg te vertrekken vanuit Hiroshima”, reageert het koppel vanuit Japan. “Maar we vertrokken uiteindelijk wat later omdat we nog een aantal plaatsen bezochten. Daardoor hebben we nu wel het gevoel ontsnapt te zijn aan erger, ja.”

“Onderweg naar Osaka werden plots alle treinen geannuleerd”, vervolgen ze. “We hebben daarna meer dan vier uur rondgedwaald in verscheidene treinstations. We werden doorgestuurd naar steden in de buurt, waar de treinen ook afgeschaft bleken te zijn. We besloten dan maar om terug te keren naar Hiroshima en daar te overnachten. Jammer van de verloren tijd en overnachting, maar we blijven positief. Er is ons tenslotte niks overkomen.”

Kjen en Sarah in Tokio.
Kjen en Sarah in Tokio.© Facebook

Het koppel verblijft al sinds vorige week zaterdag in Japan. Komende zaterdag keren ze terug. “De tyfoon heeft onze reis alvast niet verpest”, besluiten ze. “Enkel die ene dag, want we keken enorm uit naar Osaka. Morgen proberen we er trouwens opnieuw naartoe te gaan. We hebben er een boeking bij een hotel openstaan en er wordt zelfs mooi weer voorspeld!”

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier