West-Vlaams gouverneur en kustburgemeesters tevreden met verstrenging openbaar vervoer

Bron: Belga

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé en de kustburgemeesters zijn tevreden met de verstrenging van het Overlegcomité voor het openbaar vervoer. Tijdens de paasvakantie moeten passagiers verplicht aan het raam plaatsnemen op treinen naar een toeristische bestemming. Wel is er maandag nog overleg met de NMBS over het controleren van de toeristenstroom richting kust tijdens de vakantie.

In de paasvakantie moeten passagiers ouder dan 12 jaar verplicht aan het raam plaatsnemen op treinen naar toeristische bestemmingen. Andere plaatsen mogen niet worden gebruikt. “Een goede eerste stap”, zegt gouverneur Carl Decaluwé.

De gouverneur en de burgemeesters van kustgemeenten met een treinstation zijn al langer kritisch over de drukte op de treinen naar zee. “Na vele keren overleggen is er nu toch beweging bij de NMBS. Het is jammer dat het zo lang moest duren en dat we eerst moesten dreigen met gerechtelijke stappen”, zegt Decaluwé.

Ook burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) vindt het een goede maatregel. “De maatregel zal ervoor zorgen dat er een drastische vermindering komt van het aantal reizigers op de treinen. We zijn tevreden, maar ik blijf vragende partij voor een aanmeldingssysteem voor treinen. Dat zal ik maandag op het overleg ook aankaarten”, aldus Tommelein.

Verder is ook voorzitter van de kustburgemeesters Dirk De fauw (CD&V) positief. “Het is positief voor de kustburgemeesters van gemeenten met een treinstation dat er minder volk op de treinen zal zitten.”

Maandag is er nog overleg gepland met enkele kustburgemeesters, de gouverneur, de betrokken kabinetten en DE NMBS. “We zullen opnieuw om duidelijkheid vragen omtrent reizigersstromen. De nieuwe regel is een eerste stap? maar er moeten er nog volgen. De regel moet worden gecontroleerd en ook de drukte in stations en op perrons moet worden gemonitord”, aldus Decaluwé.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.