Het onderzoek bevroeg meer dan zesduizend fietsers over hun recreatief tochtje langs West-Vlaamse wegen. Gemiddeld legden zij 38 kilometer per rit af. Daar doen ze ongeveer 3,5 uur over. Opvallend is de opmars van de elektrische fiets. Met 44 procent is dat het favoriete vervoersmiddel van de recreatieve fietser. Vaak gaat het om ouderen die zo hun hobby kunnen blijven uitoefenen.

"De cijfers tonen aan dat de meeste fietsers regelmatig stoppen om iets te eten of te drinken", zei Matty Vincke, onderzoeker bij Westtoer, woensdag tijdens de persconferentie in het wielermuseum in Roeselare. "Meer dan de helft geeft aan dat ze dat erg belangrijk vinden bij het plannen van het een tochtje."

Dat is goed nieuws voor de horecazaken in West-Vlaanderen. Een fietser spendeert gemiddeld 16 euro, wat betekent dat de vijf miljoen fietsers een economische return van 80 miljoen euro opleverden. "Met 3.180 kilometer aan fietsnetwerken mogen we ons gerust de fietsprovincie bij uitstek noemen", vertelt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu. "Maar er is altijd ruimte voor verbetering. Beleving blijkt enorm belangrijk, daarom willen we verder inzetten op meer wegcomfort en stopplaatsen lans de fietspaden. De meeste fietsers komen nog altijd uit West-Vlaanderen, dus er is zeker groeipotentieel."

(BELGA)

Het onderzoek bevroeg meer dan zesduizend fietsers over hun recreatief tochtje langs West-Vlaamse wegen. Gemiddeld legden zij 38 kilometer per rit af. Daar doen ze ongeveer 3,5 uur over. Opvallend is de opmars van de elektrische fiets. Met 44 procent is dat het favoriete vervoersmiddel van de recreatieve fietser. Vaak gaat het om ouderen die zo hun hobby kunnen blijven uitoefenen."De cijfers tonen aan dat de meeste fietsers regelmatig stoppen om iets te eten of te drinken", zei Matty Vincke, onderzoeker bij Westtoer, woensdag tijdens de persconferentie in het wielermuseum in Roeselare. "Meer dan de helft geeft aan dat ze dat erg belangrijk vinden bij het plannen van het een tochtje."Dat is goed nieuws voor de horecazaken in West-Vlaanderen. Een fietser spendeert gemiddeld 16 euro, wat betekent dat de vijf miljoen fietsers een economische return van 80 miljoen euro opleverden. "Met 3.180 kilometer aan fietsnetwerken mogen we ons gerust de fietsprovincie bij uitstek noemen", vertelt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu. "Maar er is altijd ruimte voor verbetering. Beleving blijkt enorm belangrijk, daarom willen we verder inzetten op meer wegcomfort en stopplaatsen lans de fietspaden. De meeste fietsers komen nog altijd uit West-Vlaanderen, dus er is zeker groeipotentieel."(BELGA)